Licitaţiile pentru reabilitarea străzii Valea Iaşului, în luna mai

La sfârşitul acestei luni ar trebui să fie publicate în SICAP, noul sistem de achiziţii publice, licitaţiile pentru proiectul de reabilitare a străzii Valea Iaşului, a declarat Constantin Teodorescu, inspector la Compartimentul de Achiziţii din Primărie. „La sfârşit de aprilie a ieşit documentaţia tehnică, la sfârşit de mai vor fi licitaţiile. S-a întârziat pentru că lipsea un aviz de la autoritatea rutieră”, a declarat Teodorescu.

Încă din noiembrie 2016 Consiliul Local a aprobat soluţia de refacere a structurii rutiere de pe strada Valea Iaşului şi  principalii indicatori tehnico-economici ai obiectivului “Reabilitare drum strada Valea Iaşului”.

Strada are fisuri şi crăpături multiple, gropi şi denivelări

Municipalitatea a comandat firmei de proiectare Pacific Design un proiect care propune două soluţii de reabilitare a drumului. Consiliul Local a ales a doua soluţie, mai scumpă, dar mai bună, după cum au apreciat consilierii.  „În urma realizării Studiului Geotehnic şi al Expertizei Tehnice de Specialitate au fost identificate suprafeţe afectate de fisuri şi crăpături multiple, gropi, denivelări, cauzate de îmbătrânirea structurală sub acţiunea razelor ultraviolete şi a factorilor de mediu (…) Scurgerea apelor pluviale de pe partea carosabilă se face deficitar, pantele fiind necorespunzătoare. Drumul este mărginit pe aproape tot traseul de şanţuri de pământ, parţial colmatate de vegetaţie”, se arată în referatul Biroului de Investiţii din Primărie.

Soluţia aleasă de administraţia locală presupune frezarea stratului de asfalt actual pe o grosime de 4 centimetri şi aşternerea a două straturi noi. De asemenea, în cadrul investiţiei se vor amenaja parcări şi staţii pentru mijloacele de transport în comun, se vor face racorduri  cu 13 drumuri laterale pe diferite lungimi, trotuare şi acces la proprietăţi, ridicarea şi aducerea la cotă a capacelor pentru căminele de canalizare, alimentarea cu energie electrică a iluminatului din sensul giratoriu care va fi amenajat în zonă, realizarea de semnalizări şi marcaje rutiere. Valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA,e ste de 8.028.764 lei, respectiv 1.780.214 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email