Licitaţiile pentru păşuni au fost anulate

Doar reprezentanţii Arhiepiscopiei au participat, crescătorii de oi au aşteptat în holul Primăriei şi nu au intrat la licitaţii

Scandalul păşunilor municipiului este departe de a fi încheiat. După cum v-am informat, săptămâna trecută au avut loc licitaţiile pentru trupurile de păşuni, numai că toate au fost anulate.

Primăria Municipiului Curtea de Argeş a organizat (…) în data de 02, 03 și 04.04.2019 licitații pentru pășunile din municipiu. 

 În data de 02.04.2019 au fost ținute 6 licitații pentru pășunile: Motorga, Poștă-trupurile Gorunii lui Duc, Poiana cu Păr, Valea Siliştei, La Rada și În Deal la Pruni. Pentru Pășunile Valea Siliştei și La Rada nu s-a înscris niciun ofertant. La celelalte 4 pășuni a fost înscrisă câte o ofertă, dar  în momentul licitației a lipsit ofertantul.  Procedura de licitație a fost anulată, urmând a fi reluată conform anunțului peste două săptămâni. 

În data de 03.04.2019 au fost ținute 6 licitații pentru Pășunea Bădârceşti,  Păşunea  V.Doamnei trupurile Braicu și Goruniș, Pășunea Valea Sasului, Pășunea Momaia-trupurile Roian și V.Calului. La Pășunile Braicu, Goruniș nu au fost ofertanți, celelalte pășuni având câte un singur ofertant. Procedura de licitație a fost anulată, urmând a fi reluată conform anunțului peste două săptămâni.

În data de 04.04.2019 au fost ținute 6 licitații pentru pășunile: Busaga-trupurile 1 și 2, Pășunea Marina, Pășunea Noaptes, Pășunea Tarniță-trupurile Tarnita1 și Tarniță 2. Fiecare pășune a avut câte un ofertant, excepție făcând Pășunea Marina care a avut doi ofertanți din care doar unul a fost prezent în sală. Procedura de licitație a fost anulată, urmând a fi reluată conform anunțului peste două săptămâni”, ne-a informat oficial Primăria.

Crescătorii de oi un au intrat la licitaţii

Deşi au cumpărat caietele de sarcini şi s-au înscris la licitaţii, crescătorii de oi din Curtea de Argeş nu au participat la ele. Doar reprezentanţii Arhiepeiscopiei au fost la patru licitaţii, dar pentru că au fost singuri şi acelea au fost anulate. Lucrurile nu vor rămâne aşa, ameninţă crescătorul de oi Dan Petrescu. „O să dăm probabil Primăria în judecată pentru amenajamentul pastoral, o să mă consult cu un avocat. Problema este că va trebui să contestăm contractul, care contract va fi încheiat după licitaţii. Dacă primele au fost anulate, nu ne ducem nici la următoarele…”, ne-a spus Dan Petrescu. Reprezentanţii Arhiepiscopiei nu au răspuns întrebărilor noastre. Am întrebat dacă şi de ce arhimandritul Caliopie Ichim s-a prezentat la licitaţie ca persoană fizică, şi dacă se va înscrie şi la următoarele licitaţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email