Licitaţii de milioane de euro finalizate la Curtea de Argeş

Contractele pentru refacerea străzii Valea Iaşului, locurile de joacă, modernizarea Spitalului şi canalizarea din Progresu sunt în curs de semnare

Zilele acestea sunt de-a dreptul febrile la Curtea de Argeş din punctul de vedere al administraţiei locale. Mai multe licitaţii pentru proiecte şi lucrări au ajuns la final, pentru unele dintre ele s-a semnat deja contractul iar pentru altele vor fi semnate în această săptămână, ne-a spus primarul Constantin Panţurescu.

Reabilitarea străzii Valea Iaşului

Licitaţia pentru „Reabilitare drum strada Valea Iaşului”, cu o valoare estimata a contractului de 7.102.570,28 lei (fără TVA), e la final. Câştigător este asocierea  S.C. COMESAD DRUMURI S.R.L (lider de asociere) și S.C. REPARAȚII MODERNIZĂRI RETEHNOLOGIZĂRI ARGEȘ S.R.L. (asociat). Lucrările care vor fi făcutepresupun frezarea stratului de asfalt actual pe o grosime de 4 centimetri şi aşternerea a două straturi noi. De asemenea, în cadrul investiţiei se vor amenaja parcări şi staţii pentru mijloacele de transport în comun, se vor face racorduri  cu 13 drumuri laterale pe diferite lungimi, trotuare şi acces la proprietăţi, ridicarea şi aducerea la cotă a capacelor pentru căminele de canalizare, alimentarea cu energie electrică a iluminatului din sensul giratoriu care va fi amenajat în zonă, realizarea de semnalizări şi marcaje rutiere.

Canalizarea în Progresu şi creşterea eficienţei energetice a Spitalului

Altă licitaţie importantă a fost pentru realizarea canalizării pe mai multe străzi din municipiu. Conform LicitatiaPublica.ro, „obiectul contractului de achiziţie publică îl reprezintă proiectarea (inclusiv verificare proiect pe specialităţi şi asistenţă tehnică pe perioada de execuţie a lucrărilor) şi execuţia de lucrări privind Canalizare menajeră străzi : Cuza Voda, Lt. Pavelescu, Progresului, Valea Danului şi Fântânele”, valoarea estimata a contractului fiind  de 2.779.880,00 lei (fără TVA).

Un alt mare proiect pentru care va fi semnat contractul zilele acestea este „Creşterea eficienţei energetice a Spitalului Municipal”. O asociere formată din cinci firme a depus singura ofertă la licitaţia pentru obţinerea contractului „Servicii de elaborare proiect tehnic de execuţie, inclusiv detalii de execuţie şi asistenţă tehnică din partea proiectantului şi lucrări construcţii în cadrul proiectului cu titlul „Creşterea eficienţei energetice a Spitalului Municipal Curtea de Argeş” în valoare de aproape 14 milioane de lei. Licitaţia a fost anunţată iniţial pentru luna decembrie a anului trecut, dar cum nu s-a prezentat nimeni a fost reluată în ianuarie. A depus ofertă asocierea de firme S.C. TOP LINE CONSTRUCT SRL (Lider asociere) și S.C. PEGASUS ENGINEERING S.R.L. (Asociat). Din asociere fac parte o firmă italiană, RCM COSTRUZIONI SRL, ca terţ susţinător, dar şi AIR SERVICE DELTA S.R.L. şi ENERGO PREST COMPANY S.R.L.După cum aţi aflat din ziarul nostru, lucrările care vor fi făcute sunt de „reabilitare termică a anvelopei (izolarea termică a faţadelor, termo-hidroizolarea terasei, izolarea termică a planşeului peste ultimul nivel în cazul existenţei şarpantei”. De asemenea, se vor mai face „lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire a sistemului de furnizare a apei calde de consum (înlocuirea cazanului din centrala termică proprie, înlocuirea corpurilor de încălzire cu radiatoare, înlocuirea instalaţiei de distribuţie a agentului termic pentru încălzire şi a apei calde de consum”. Proiectul prevede şi „instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice si/sau termice pentru consum propriu, centrală pe biomasă şi sistem captoare solare termice”.

Două locuri de joacă

Şi sistemul de iluminat al Spitalului va fi refăcut prin „reabilitarea instalaţiei de iluminat, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă”. Vor fi înlocuite lifturilor existente şi vor fi reparate acoperişul şi terasele.

De asemenea, primarul Panţurescu va mai semna şi contractele de proiectare şi lucrări pentru cele două noi locuri de joacă de la Terasa 1 Mai şi Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email