Licitaţia pentru transportul local de persoane, câştigată de Asociaţia Translocal

La Curtea de Argeş a avut loc recent licitaţia publică deschisă cu preselecţie pentru concesionarea Serviciului Regulat de Transport Public Local de Călători din municipiu.
Ofertele depuse de operatorii din transport au cuprins traseul solicitat; lista autovehiculelor, pe numere de înmatriculare, cu care vor executa cursele pe acel traseu; lista autovehiculelor de rezervă, pe numere de înmatriculare, (30 % din mijloacele de transport cu care efectuează traseele); atestatul persoanei desemnate să conducă efectiv şi permanent activitatea de transport însoţită de cazierul judiciar al acesteia; examinarea medicală şi psihologică a conducătorilor auto; dovada deţinerii unui atelier propriu pentru efectuarea reviziilor tehnice curente şi a reparaţiilor curente, autorizat pentru efectuarea acestor operaţiuni, sau contractul de colaborare pentru prestarea acestor servicii, încheiat cu un agent autorizat; dovada achitării datoriilor la bugetul local şi de stat.
Licitaţia a fost contestată
În urma analizării ofertelor depuse, câştigătoarea licitaţiei a fost desemnată Asociaţia Translocal, cea care asigurat transportul public de persoane în municipiul nostru în ultimii ani. „În urma ofertelor depuse licitaţia a fost câştigată de Asociaţia Translocal, cea care a fost şi înainte. Din câte am înţeles a fost depusă şi o contestaţie de către SC Manolo Auto Zob SRL. Încă nu am văzut-o, aceasta fiind depusă la compartimentul Juridic din cadrul Primăriei. Nu cred că vor fi probleme pentru că licitaţia s-a desfăşurat conform regulilor şi legilor în vigoare. Acum urmează să fie semnat un contract între Primărie şi asociaţia câştigătoare, care va fi apoi supus aprobării Consiliul Local, unde se mai pot face unele modificări pentru îmbunătăţirea acestuia”, a declarat Nicolae Păunescu, şeful Biroului Transporturi din cadrul Primăriei municipiului Curtea de Argeş.
Argeşenii pot solicita înfiinţarea unor noi trasee
De asemenea, în perioada următoare, argeşenii pot solicita înfiinţarea unor noi trasee, care să cuprindă şi alte zone ale municipiului Curtea de Argeş. „O să luăm în calcul şi extinderea traseelor acolo unde este necesar. În acest sens cetăţenii pot depune solicitări la Primărie. Deja am primit o astfel de solicitare pentru strada Valea Sasului, către locul în care se află Centrul „Sfântul Cristofor”, mai precis zona unde se termină casele”, a mai spus Nicolae Păunescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email