Licitația pentru reabilitarea podului de la Valea Danului a fost anulată

Podul care face legătura între Curtea de Argeș și Valea Danului este într-o stare jalnică, dar licitația anunțată de Consiliul Județean (CJ) pentru reabilitare a fost anulată pentru că nu a fost depusă nicio ofertă.

Conform unei informări a CJ, în 2022 a fost aprobată valoarea actualizată a cofinanțării 26.811,27 mii lei din care: buget de stat 16.830,77 mii lei și buget de local 9.980,50 mii lei. De asemenea, a fost realizat Studiu de Fezabilitate, au fost obținute avizele /acordurile solicitate prin Certificatul de Urbanism și a fost inițiată, prin Serviciul Achiziții Publice, procedura pentru achiziția publică “Servicii de proiectare (inclusiv asistenţă tehnică din partea proiectantului) și Execuție lucrări”. ”Având în vedere că nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă, procedura a fost anulată”, transmite Biroul de presă al CJ.

Legătura dintre Curtea de Argeş şi comuna Valea Danului este făcută de acest pod, vechi de aproape 80 de ani, peste râul Argeş, care datează de pe vremea celui de-al Doilea Război Mondial, fiind construit de o firmă germană. La expirarea perioadei de garanție societatea germană a înștiințat autoritățile cu privire la acest lucru, numai că autoritățile nu au reușit nici să repare ceea ce au făcut nemții și a durat aproape 80 de ani. Deşi a fost construit de atâţia ani, nu a avut nevoie de-a lungul timpului de lucrări de reabilitare majore.

Pe pod se circulă cu mare atenție. ”Ne chinuim aici, pe podul ăsta de mult timp. Pe la începutul anului, prin februarie, au fost și restricții de tonaj. Am auzit că îl vor repara, dar nu cred că se întâmplă prea repede”, ne-a mărturisit un șofer care mergea spre Valea Danului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email