Licitaţia pentru asfaltarea şoselei de centură, contestată pentru a cincea oară

Licitaţia pentru asfaltarea şoselei de centură a municipiului Curtea de Argeş a fost contestată pentru a cincea oară pe 22 decembrie, contestatarul fiind SC General Trust SRL, o firmă cunoscută în Argeş mai ales prin multitudinea de lucrări pe care le are prin toate localităţile argeşene.
Administratorul General Trust, Gheorghe Spătaru, cere Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) „anularea întregii proceduri” după ce Primăria l-a înştiinţat, pe 19 decembrie, că oferta firmei pe care o conduce e „neconformă”. Comisia de licitaţia aşteaptă acum decizia CNSC, abia apoi putând să meargă mai departe cu licitaţia.
Poveste fără sfârşit
Lucrările pentru modernizarea străzilor care formează, teoretic, centura oraşului, au fost scoase la licitaţie în noiembrie 2012, valoarea estimată a acestora fiind de trei milioane de lei, fără TVA, şi abia în aprilie 2013 comisia de licitaţie a reuşit să desemneze un câştigător, Asocierea de firme SC Gecor SRL, liderul asociaţiei, SC Building Design şi Asnet Telecom SRL, cu o ofertă de 2.550.156,98 lei, fără TVA. Din aprilie au tot curs contestaţiile, ajungându-se de două ori la Curtea de Apel. Contestatarii sunt aceiaşi – Asocierea Valah Construct Grup – SC RMR Argeş SA, prin liderul Valah Construct. De cinci ori s-a făcut contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), de fiecare dată Primăria a trimis punctul său de vedere şi tot de fiecare dată comisia a desemnat acelaşi câştigător. Penultima contestaţie a fost depusă pe 8 iulie, pe 29 iulie a fost emisă decizia CNSC, care respinge contestaţia, iar pe 5 august Asocierea condusă de Valah Construct a făcut plângere la Curtea de Apel pentru a doua oară, plângerea a fost acceptată, decizia Curţii fiind de reevaluare a ofertelor. „Trebuie luat totul de la capăt, trebuie reevaluate ofertele”, declara primarul Nicolae Diaconu anul trecut, la aflarea deciziei Curţii de Apel Piteşti. „Licitaţia nu este anulată, continuă, numai că totul trebuie luat de la capăt, adică trebuie reevaluat tot”, spunea şi secretarul municipiului, Radu Chirca. Comisia a reevaluat, dar unii dintre participanţii la licitaţie nu sunt mulţumiţi de concluzia la care a ajuns comisia de licitaţie. Interesant e faptul că oferta SC General Trust SRL a fost declarată neconformă şi la precedenta evaluare, numai că atunci nu a făcut contestaţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email