Licitaţia pentru asfaltarea centurii a ajuns din nou la Curtea de Apel

Ieri, Primăria Curtea de Argeş a fost înştiinţată de faptul că licitaţia pentru asfaltarea şoselei de centură a municipiului a fost contestată la Curtea de Apel Piteşti pentru a doua oară.
Asfaltarea şoselei de centură pare să fie obiectul unei lupte dure duse de firme importante din domeniul construcţiilor. După cum ziarul nostru v-a informat în exclusivitate, lucrările pentru modernizarea străzilor care formează, teoretic, centura oraşului, au fost scoase la licitaţie în noiembrie anul trecut, valoarea estimată a acestora fiind de trei milioane de lei, fără TVA. În aprilie anul acesta comisia de licitaţie a reuşit să desemneze un câştigător, Asocierea de firme SC Gecor SRL, liderul asociaţiei, SC Building Design şi Asnet Telecom SRL, cu o ofertă de 2.550.156,98 lei, fără TVA. Din aprilie şi până ieri au tot curs contestaţiile, ajungându-se până la Curtea de Apel, luni, pentru a doua oară. Contestatarii sunt aceiaşi – Asocierea Valah Construct Grup – SC RMR Argeş SA, prin liderul Valah Construct. Ei contestă procedura, actele încheiate de comisie, documentele depuse de câştigători, etc. De patru ori s-a făcut contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), de fiecare dată Primăria a trimis punctul său de vedere şi tot de fiecare dată comisia a desemnat acelaşi câştigător. Ultima contestaţie a fost depusă pe 8 iulie, pe 29 iulie a fost emisă decizia CNSC, care respinge contestaţia, iar ieri, pe 5 august, la limita perioadei prevăzute de lege, Asocierea condusă de Valah Construct a făcut plângere la Curtea de Apel pentru a doua oară.
Miza bătăliei
Miza acestei lupte este un contract de achiziţie publică de lucrări pentru „Reabilitarea carosabilului şi a trotuarelor pe străzile 1 Mai, Traian, Lascăr Catargiu şi 1 Decembrie 1918”, conform invitaţiei de participare publicată pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Principalele lucrări care se vor executa sunt „infrastructură străzi, suprastructură străzi, reamenajare trotuare, ridicare la cotă a căminelor, semnalizare şi marcaje rutiere”, iar Asocierea de firme SC Gecor SRL, liderul asociaţiei, SC Building Design şi Asnet Telecom SRL, a câştigat licitaţia cu o ofertă de 2.550.156,98 lei, fără TVA. Lucrările trebuie finalizate în şase luni de la emiterea ordinului de începere a acestora, iar reprezentanţii administraţiei locale spun că încă mai pot fi terminate anul acesta. Depinde însă de rapiditatea cu care Curtea de Apel va emite o hotărâre şi dacă Asocierea condusă de Valah Construct, în cazul în care nu va avea câştig de cauză, va contesta din nou la CNSC licitaţia.
Valah Construct şi asociaţii se plâng la Curtea de Apel că „autoritatea contractantă a declarat câştigătoare o ofertă care nu îndeplineşte cerinţele minime de calificare stabilite prin documentaţia de atribuire şi nici nu respectă în totalitate cerinţele specificate prin caietul de sarcini şi fişa de date în condiţiile preţului ofertat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email