Licitaţia pentru marea asfaltare, suspendată pentru un minut

Mâine are loc licitaţia pentru lucrările de asfaltare a  celor peste 40 de străzi din municipiu. După cum aţi aflat din numerele anterioare ale ziarului nostru, licitaţia este reluată pentru a treia oară. De fiecare dată au fost contestaţii care au vizat fişa de date a achiziţiei şi caietul de sarcini. Contestatarii, care au avut câştig de cauză la Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), au cerut reluarea procedurii pe motiv de greşeli în documentaţie. Ultima dată, licitaţia a fost postată pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) în luna august, şi imediat au apărut şi două contestaţii. Prima dintre ele a fost făcută de Electrica Serv, firma care se află pe primul loc în topul societăţilor care au făcut cele mai multe contestaţii, iar a doua a fost formulată de Alpha Design. Ambele firme au contestat licitaţia şi în primele două cazuri când a fost pusă pe SEAP, iar CNSC a decis atunci ca autoritatea contractantă, Primăria adică, să reia licitaţia.
Societăţile respective au contestat şi în luna august licitaţia, dar, în mod ciudat, Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor nu a dat încă nicio soluţie. Licitaţia are loc pe mâine, iar CNSC poate să decidă astăzi ca procedura să fie reluată iar licitaţia, amânată din nou. Joi, preţ de un minut, licitaţia a fost suspendată pe SEAP de către primărie. În acest moment, licitaţia este în desfăşurare, dar a fost suspendată din 29.09.2011, orele 10:03, până la 29.09.2011, orele 10:04.
Câteva săptămâni nu s-a întâmplat nimic, apoi, pe ultima sută de metri înaintea licitaţiei, au început să apară clarificările cerute de agenţii economici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email