Licitaţia pentru construirea staţiunii Ghiţu Molivişu a fost anulată

Pe 12 decembrie 2012 Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Molivişu  a anunţat licitaţia  pentru contractul „Crearea infrastructurii generale şi specifice activităţilor de turism din arealul climatic Ghiţu-Molivişu, comuna Arefu, judeţul Argeş”, contract care cuprinde execuţie lucrări, montaj utilaj, furnizare utilaje, echipamente, dotări, active necorporale. Valoarea estimată a contractului, fără TVA, este de 54,429,262 lei, aproximativ 12 milioane de euro. Ulterior, ADI Molivişu a publicat o erată pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), prin care s-au schimbat datele licitaţiei. Astfel, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a devenit 17 decembrie, deschiderea ofertelor având loc  pe 18 decembrie. Ieri a apărut şi anunţul de anulare a licitaţiei, motivul fiind acela că „au fost depuse numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme”.
Licitaţia a avut loc, dar nu a avut succes. „S-a înscris o singură firmă la licitaţie. Vom repune licitaţia pe SEAP imediat cum vom finaliza procedurile”, ne-a declarat ieri Pavel Bârlă, preşedintele ADI Molivişu.
Pârtii de schi ultramoderne, telegondole, piste pentru cicloturism. Când ?!
Conform caietului de sarcini, această investiţie pune în practică un proiect complex bazat pe conceptul “turism pe toată perioada anului”. Prin realizarea acestui proiect, practic obiectivul turistic Ghiţu-Moliviş se poate transforma în Staţiunea Montană Ghiţu-Moliviş. Astfel obiectivele ce se vor executa sunt: Construirea unei pârtii de schi (inclusiv construirea de instalaţii de transport pe cablu pentru persoane, instalarea de echipamente pentru producerea zăpezii artificiale, instalarea echipamentelor pentru iluminatul nocturn al pârtiilor de schi, dotarea cu echipamente pentru întreţinerea pârtiilor de schi);  Construirea unei pârtii ,,foarte uşoare” şi cu destinaţia practicării şi celorlalte sporturi de iarnă (săniuş);  Crearea şi extinderea infrastructurii de agrement, inclusiv a utilităţilor aferente (alimentare cu apă, instalaţie de canalizare, alimentare cu energie electrică);  Modernizare drum comunal Moliviş şi construirea de piste pentru cicloturism; Construirea unui observator în zona înaltă a masivului Ghiţu;  Valorificarea în scop turistic a zonei de turbărie;  Valorificarea în scop turistic a energiei regenerabile din zonă.
Amenajarea domeniului schiabil din zona Ghiţu va cuprinde următoarele obiecte principale: Pârtie de schi de categorie medie-dificilă A1, pârtie de schi de categorie foarte uşoarăA2, instalaţie de transport cu cablu de tip telegondolă pentru pârtia A1; Covor rulant pentru pârtia A2; Instalaţie de înzăpezit artificial pentru pârtia A1; Maşină de bătut zăpada pentru pârtia A1; Clădire anexă cu funcţiuni tehnologice şi pentru public pentru ambele pârtii; Drum de acces şi parcare auto.
Opt licitaţii, aceiaşi câştigători
Proiectul staţiunii Ghiţu Molivişu este privit de argeşenii din nordul judeţului, şi nu numai de ei, ca unul menit să-i scoată din anonimat şi din sărăcie. Primele probleme au apărut în 2006, când a trebuit să fie scos terenul din fondul forestier. După ani de zile de amânări şi cooptarea Consiliului Judeţean în Asociaţie, au început şi lucrările. Au avut loc vreo opt licitaţii pentru lucrări mai mici, pentru sume modeste faţă de cele 12 milioane de euro pentru licitaţia din decembrie, iar acestea au fost câştigate de firme din acelaşi grup. Grupul asociat cu consiliile locale.
Licitaţia pentru servicii de realizare și distribuție materiale de promovare organizată de ADI  Molivişu (din care face parte Energy Services Group) a fost câştigată de HR Creative Energy (firmă membră în Energy Services Group). Valoarea estimată a fost de 216.500 lei, iar valoarea de adjudecare: 184.040 lei. Au fost 7 oferte.
Licitaţia pentru servicii de realizare film documentar organizată de ADI  a fost câştigată tot de HR Creative Energy. Valoarea estimată: 112.000 lei, valoare de adjudecare: 97.000 lei, număr de oferte: 5
Firma HR Creative Energy din Bucureşti este specializată pe recrutarea şi selecţia de personal în domeniul energetic, training de personal şi organizarea de evenimente de business pe acest domeniu, dar şi pe realizarea de proiecte vizând accesarea de fonduri pentru dezvoltare, potrivit site-ului propriu.
Licitaţia pentru elaborarea documentaţiei tehnice aferente instalaţiilor de apă organizată de  ADI  Molivişu a fost câştigată de Electra Total Consulting (firmă membră în Energy Services Group). Valoare estimată a contractului a fost de 213.500 lei, valoarea de adjudecare: 210.000 lei. Au fost prezente două oferte.
Licitaţia pentru elaborarea documentaţiei tehnice aferente structurii de agrement a fost câştigată de Electra Total Consulting. Valoarea estimată a contractului – 220.000 lei, valoare de adjudecare: 205.000 lei, număr de oferte: 3.Licitaţia pentru elaborarea documentaţiei tehnice aferente pârtiei de schi, câştigată de Electra Total Consulting, valoare estimată: 122.400 lei, valoare de adjudecare: 120.000 lei, număr de oferte: 2.
Licitaţia pentru servicii de management al proiectului a fost câştigată de Electra Total Consulting, valoare estimată – 425,530 lei, valoare de adjudecare – 361,700 lei, trei oferte primite.
Deocamdată nu se ştie când va fi repusă pe SEAP licitaţia pentru 12 milioane de euro, a spus Bârlă, dar proiectul va merge mai departe. Rămâne de văzut doar cine îl va pune în practică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email