Liceul Tehnologic „Regele Mihai I”, partener într-un proiect finanţat de Comisia Europeană

Liceul Tehnologic „Regele Mihai I” din Curtea de Argeș participă în calitate de partener la implementarea Proiectului Erasmus+  cu titlul: LE DÉVELOPPEMENT DURABLE DANS LA FILIÈRE BOIS, la acțiunea KA229 (Proiect de parteneriat strategic pentru susținerea schimbului de bune practici). Proiectul este unul de schimb interșcolar realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, având un grant de 58790 euro. Coordonatorul proiectului este Lycée professionnel du Chablais, Thonon les Bains din Franța.

Obiectivele proiectului sunt: sensibilizarea cu privire la dezvoltarea durabilă, dobândirea de cunoștințe despre biodiversitate și permacultură; cunoașterea specificului industriei lemnului la nivel local și european, dezvoltarea competențelor profesionale prin realizarea produselor din lemn, dezvoltarea competențelor digitale, de comunicare și lingvistice, deschidere culturală și dezvoltarea motivației școlare a elevilor.

Perioada de implementare a proiectului este 2020-2022.

Au fost selectați elevii participanți la proiect, 10 elevi din învățământul liceal și profesional, domeniul: Fabricarea produselor din lemn, elevi care au fost îndrumaţi de cadrele didactice să descopere provocările dezvoltării durabile din domeniul forestier din România.

În luna martie, elevii au participat la activităţi practice în atelierul de prelucrarea lemnului pentru a realiza produse din lemn necesare conservării naturii și a biodiversității.

Activitățile prevăzute a fi derulate în cadrul proiectului în continuare sunt: activități comune pe TwinSpace, două mobilități în Franța și realizarea unei expoziții cu produsele realizate de elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email