Liceul Tehnologic Auto Curtea de Argeș NU se desfiinţează!

Liceele la care niciun elev nu a promovat examenul de bacalaureat în sesiunea de vară din 2019 nu mai pot înființă clase de a IX-a anul viitor, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei publicat în Monitorul Oficial. Astfel, aceste licee nu vor putea trimite anul acesta la minister propuneri pentru cifra de școlarizare pentru clasă a IX-a, potrivit EduPedu.ro.

„Propunerile privind cifra de școlarizare pentru clasa a IX-a cu frecvență zi învățământ liceal, pe nivelul/ filiera/ profilul/ specializarea/ calificarea profesională/ programul de studii, pentru care s-a obținut prin ordin de ministru autorizarea de funcționare provizorie/acreditarea, se vor face numai de către unitățile de învățământ în care, în sesiunea iunie-iulie 2019 a examenului de bacalaureat, nu s-a înregistrat procent de promovabilitate de 0% sau în care acest examen a fost promovat de cel puțin un absolvent”, conform ordinului citat.

 La nivelul întregii ţări, 43 de licee din 23 de județe au avut promovabilitate zero la bacalaureat. Din Argeș,singura instituţie de învăţământ de pe lista oficială a celor care nu au avut niciun promovat la bac este Liceul Tehnologic Auto Curtea de Argeș.

„Nu se desfiinţează liceul nostru!”, ne-a spus, categoric, directorul Liceului Auto, dr. ing. Ioan Călinescu. „De trei ani nu mai avem clase de liceu la zi, avem doar una de seral”, precizează directorul. Şcoala are patru clase de profesională, şi se va axa pe viitor pe învăţământul de această categorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email