Licenţa Aquaterm expiră pe 17 august

Societatea care furnizează utilităţile la Curtea de Argeş, Aquaterm SA, societate a Consiliului Local, are licenţă pentru desfăşurarea legală a activităţii de alimentare cu apă şi de canal valabilă până pe 17 august. După această dată, operatorul local poate să-şi întrerupă oricând activitatea, pentru că ar funcţiona ilegal. Povestea se repetă, după ce, anul trecut, societatea a trecut prin aceeaşi situaţie, în sensul că licenţa a expirat pe 6 august, iar societatea a obţinut o prelungire a acesteia cu încă un an. Între 6 şi 17 august 2015 furnizarea utilităţilor publice s-a făcut la Curtea de Argeş pe lângă lege.

Acum, lucrurile sunt diferite, pentru că administraţia locală trebuie să concesioneze activitatea de apă – canal. De fapt, ar fi trebuit ca delegarea de gestiune să fi fost făcută deja, dar din motive ce au ţinut de fosta administraţie lucrurile au tergiversat, unii acuzându-l pe fostul primar Nicolae Diaconu că ar vrea să preia el această activitate.

 

Serviciul de apă canal va fi scos la licitaţie pentru concesiune, şi oricine poate să-l ia, inclusiv Aquaterm ori firma fostului edil, dacă are licenţa necesară participării la licitaţie, licenţă pe care o are acum Aquaterm. Din luna octombrie a anului trecut la Curtea de Argeş există şi un Regulament de organizare şi funcţionare al serviciului, Regulament ce reprezintă caietul de sarcini al licitaţiei pentru viitoarea delegare de gestiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email