Liceenii de la „Vlaicu” au învăţat să facă presă la INTERES ARGEŞEAN

Liceenii din Colegiul Naţional ,,Vlaicu Vodă” au petrecut o zi în “umbra” angajaţilor din 17 companii şi instituţii locale din Curtea de Argeş.
La a XII- a  ediţie a celui mai mare program de orientare profesională pentru elevi ai organizaţiei Junior Achievement România, Job Shadow Day, 45 elevi din clasa a XI-a şi a XII-a din Colegiul Naţional ,,Vlaicu Vodă“ au petrecut ziua de ieri în umbra unui angajat din domeniul în care tinerii vor să profeseze.
Programul internaţional de orientare profesională Job Shadow Day® aflat la a-XII-a ediţie şi derulat de organizaţia Junior Achievement România cu sprijinul comunităţilor educaţionale şi de afaceri din toată ţara, vine în ajutorul viitorilor absolvenţi de liceu.
Petrecând o zi la locul de muncă dorit, tinerii au şansa să observe care sunt principalele responsabilităţi şi abilităţi necesare şi să găsească mai uşor răspunsuri la întrebările legate de viitoarea profesie. La rândul lor, angajatorii pot afla mai multe despre aşteptările şi pregătirea tinerilor de liceu, putând să contribuie activ la formarea lor timpurie.
Ieri, 45 de elevi din Colegiul Naţional ,,Vlaicu Vodă au mers în shadowing la 17 instituţii şi companii din Curtea de Argeş. Cele mai dorite meserii de anul acesta au fost jurnalist, medic, judecător, avocat, economist, ingineri.
Parteneri locali de anul acesta au fost ziarul Interes Argeşean, Primăria Curtea de Argeş, Spitalul municipal, Notar Duinea Florin şi Duinea Ramona, U.M. Curtea de Argeş, Poliţia Curtea de Argeş şi altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email