Liceenii care au luat peste 9,50 la bac vor primi bani de la Consiliul Local

Consilierii locali de la Curtea de Argeş au decis ieri ca liceenii care au luat examenul de bacalaureat cu medii de peste 9,50 să fie premiaţi. Propunerea a venit de la Ion Şerban, la precedenta şedinţă a Consiliului, iar ieri, la şedinţa convocată „de îndată” de primarul Nicolae Diaconu, au fost puse la punct detaliile. Astfel, la sfârşitul lunii septembrie, la întrunirea ordinară a aleşilor locali, va fi aprobat un Regulament prin care se pot face astfel de premieri, iar cei 16 absolvenţi, 14 ai Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă” şi doi ai Liceului Tehnologic „Ferdinand I”, care au luat peste 9,50 la bac vor primi de la Consiliul Local cel mai probabil câte 1000 de lei. „Bani avem în fondul de rezervă, trebuie să aprobăm Regulamentul”, a spus primarul, iar directorul economic a precizat – „Am avut un regulament de acordare de burse de merit, trebuie doar actualizat”.
La Curtea de Argeş au mai fost premiaţi cu bani, în urmă cu şapte sau opt ani, elevii cu rezultate bune obţinute la olimpiade, a mai spus primarul Nicolae Diaconu.
Sumele de bani care vor ajunge la absolvenţii de liceu nu sărăcesc bugetul local, dar pot reprezenta un imbold pentru cei care acum se pregătesc pentru examenul de bacalaureat de anul viitor, au mai spus ieri consilierii locali întruniţi în sala mare a Primăriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email