Liceele din Curtea de Argeş sunt pregătite pentru noul an şcolar


Mai sunt câteva zile până la începutul noului an şcolar, iar majoritatea şcolilor sunt pregătite să primească elevii. Lucrările de renovare şi igienizare începute în timpul vacanţei de vară sunt aproape gata. Banii necesari reparaţiilor au

venit de la bugetul local şi de la bugetul de stat. Astfel, din bugetul local a fost alocată suma totală de 284.000 de lei pentru realizarea planurilor de investiţii în unităţile de învăţământ, dar şi pentru lucrări curente de reparaţii. O parte din bani s-a folosit la asfaltarea aleilor sau terenurilor de sport ale câtorva şcoli sau la montarea sistemelor de alarmă la majoritatatea unităţilor de învăţământ din municipiul Curtea de Argeş. Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” a pregătit pentru anul şcolar 2009 – 2010 un număr de şapte clase, dintre care cinci clase la profilul real, care cuprinde patru clase de matematică – informatică şi o clasă de ştiinţele naturii, dar şi două clase la profilul uman, una de ştiinţe sociale şi una de filologie. „Suntem cu pregătirile pe ultima sută de metri. Am făcut igienizarea corpurilor şi acum facem ultimele retuşuri, pentru începerea noului an şcolar. Am mai zugrăvit sălile de clasă, dar şi holurile. Nu am putut face investiţii prea mari din cauza lipsei de fonduri”, ne-au spus reprezentanţii Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă”.

Instalaţia termică la Agricol a fost reparată

Elevii Grupului Şcolar Agricol „Constantin Dobrescu” sunt aşteptaţi să înceapă şcoala în condiţii civilizate. Unul din corpurile clădiri a fost reabilitat acum doi ani de zile, iar în această vară s-au făcut doar acţiuni de curăţenie şi igienizare. În plus a fost reparată toată instalaţia electrică şi termică. Elevii Grupului Şcolar Agricol „Constantin Dobrescu” vor avea la dispoziţie cele două laboratoare de informatică conectate la internet, un laborator de contabilitate, dar şi unul fonic. „Toate sălile de clasă din cele trei clădiri au fost igienizate, iar unde a fost nevoie s-au făcut mici retuşuri la pereţi şi mobilier. Nu s-au făcut reparaţii capitale sau investiţii noi atâta timp cât nu s-au primit bani. Clădirea cea nouă este cuprinsă într-un program guvernamental pentru reabilitare, dar nu s-au mai primit bani, iar firma care a câştigat licitaţia lucrărilor a încetat lucrările. Clădirea de la poarta liceului, care este foarte veche, este cuprinsă într-un program de reabilitare pe fonduri structurale, al primăriei şi urmează să fie aprobat. O altă problemă ar fi clădirea clubului pentru care am obţinut de la Direcţia Judeţeană de Monumente Istorice un acord pentru demolare. Nu are valoare istorică şi se află într-o stare de degradare iremediabilă. Urmează să obţinem întreaga documentaţie necesară pentru acţiunea de demolare şi sperăm ca până la data de 14 septembrie clădirea să fie dărâmată pentru a putea deschide baza sportivă a liceului”, a spus Corina Voicilă, director Grupul Şcolar Agricol „Constantin Dobrescu”.
Grupul Şcolar Auto a pregătit pentru noul an şcolar un număr de nouă clase, cu un total de 252 de locuri, majoritatea fiind incluse în cadrul profilului tehnic, domeniul mecanic. „Am realizat câteva lucrări pe care urmează să le finalizăm în această săptămână, cum ar fi racordarea corpului principal la sistemul de canalizare. Urmează ca pe viitor să reuşim să racordăm şi căminul de elevi la reţeaua de canalizare. De asemeanea am realizat şi acţiunile de igienizare a claselor, am refăcut tâmplăria interioară, cea din exterior fiind schimbată anul trecut şi am lăcuit băncile. În plus am mai construit şi un grup sanitar nou cu toate dotările necesare. Totodată suntem cuprinşi într-un proiect de reabilitare a unui corp cu susţinearea primăriei şi un alt proiect care prevede izolarea termică a clădirilor cu sprijinul auto­rităţilor judeţene”, a spus Ioan Călinescu, directorul Grupului Şcolar Auto.

„Avem toate avizele necesare pentru începerea noului an şcolar”

Şi elevii argeşeni care învaţă la Grupul Şcolar Forestier vor beneficia de condiţii civilizate. Mai mult, Grupul Şcolar Forestier este dotat cu laboratoare de fizică, chimie, biologie şi microbiologie, dar şi cu cabinete de informatică, conectate la Internet şi cabinte de silvicultură, prelucrarea lemnului şi desen tehnic. „Nu am avut investiţii noi ci doar câteva reparaţii.  Şcoala a fost pus la punct printr-un program PHARE acum câţiva ani, însă mai avem un corp neterminat, o clădire mai veche care va fi amenajată sperăm anul acesta. Cu sprijinul Consiliului Local am realizat câteva reparaţii la mobilier şi tâmplărie şi am igienizat sălile de curs. Toate clasele sunt în perfectă stare şi avem toate avizele necesare pentru începerea noului an şcolar”, a afirmat Gheorghe Popa, directorul Grupului Şcolar Forestier. De asemenea şi Grupul Şcolar „Ferdinand I” îşi aşteaptă elevii în condiţii foarte bune, după ce în această vară au fost efectuate lucrările obişnuite de igienizare, dar şi câteva mici reparaţii.  „Investiţii în şcoală s-au făcut începând cu iarna trecută. Este vorba de reabilitarea la toată  reţeaua de încălzire termică. În timpul vacanţei de vară sălile de clasă au fost igienizate, zugrăvite, mobilirul şi tâmplăria au fost reparate, iar acolo unde a fost nevoie mobilierul a fost înlocuit în totalitate, în special scaunele. Nu sunt probleme majore, chiar astăzi diriginţii îşi vor lua clasele în primire. Liceul este pregătit aşa cum trebuie pentru pregătirea noului an şcolar”, a spus Ana Răduţu, directorul Grupului Şcolar „Ferdinad I”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email