Licean de la „Vlaicu Vodă”, calificat la Olimpiada Naţională de Şah

Mai mulţi elevi din municipiul Curtea de Argeş au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la etapa judeţeană a Olimpiadei de Şah. Concursul şcolar s-a desfăşurat la Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” din Mioveni, iar alături de tinerii din Curtea de Argeş au mai participat elevi din Câmpulung Muscel, Piteşti, dar şi alte localităţi din judeţul Argeş.
În urma partidelor disputate, primul loc al clasamentului i-a revenit lui Ioan Stătescu Enescu, elev în clasa a X- a la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” din municipiul nostru. Acesta a câştigat toate cele trei partide jucate în cadrul concursului şi a acumulat punctajul maxim. Totodată, în urma acestui rezultat, Ioan Stătescu Enescu s-a calificat şi la etapa naţională a Olimpiadei de Şah, care se va desfăşura pe parcursul anului viitor. „Concursul s-a desfăşurat după sistemul elveţian, ceea ce înseamnă trei partide pentru fiecare jucător. Eu le-am câştigat pe toate trei şi am avut punctajul maxim, ocupând primul loc. Astfel, m-am calificat şi la etapa naţională a Olimpiadei de Şah, care va avea loc anul viitor”, a spus Ioan Stătescu.
Mai mult decât atât, pentru Ioan Stătescu Enescu este cel de-al doilea an consecutiv când ajunge la faza naţională a concursului, asta după ce anul trecut a ocupat locul 24, dintr-un total de 49 de participanţi. Tânărul joacă şah chiar de la vârsta de trei ani, iar de-a lungul timpului a obţinut zeci de cupe şi trofee la concursurile la care a participat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email