Liberalii îl acuză pe primar că vrea să ”forțeze” asfaltări, primarul le reproșează că ”lasă copiii fără bani”

Un nou episod violent, în limbaj, a avut loc săptămâna trecută la ședința Consiliului Local convocată ”de îndată” de primarul Constantin Panțurescu. Pe ordinea de zi au fost două proiecte – proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local și a bugetului instituțiilor finanțate parțial din venituri proprii pe anul 2022 și proiect de hotărâre pentru rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al S.C. AQUATERM AG 98-SA și pentru modificarea programului de investiții pentru anul 2022.

”Suntem de acord și susținem finanțarea de urgență a spitalelor și a școlilor, dar solicităm o discuție detaliată pentru finanțarea străzilor.

Toți ne dorim să se termine odată cu șanțurile și gropile din oraș, însă în lipsa unei minime transparențe și atitudini constructive față de cetățeni, este greu de înțeles care este caracterul urgenței acestei rectificări bugetare, mai ales că sumele sunt foarte mari”, au declarat reprezentanții PNL Curtea de Argeș.

Consilierul liberal Mădălin Marinescu a încercat să obțină un răspuns de la primar despre ”urgența” convocării ședinței, dar nu a fost mulțumit de ce a auzit și a părăsit ședința, la fel ca Dan Petrescu și Marius Moisescu, colegul său de partid.

”Am primit documentul de la Finanțe abia acum și din acest motiv nu am putut discuta la ședința de pe 14 septembrie. Trebuie să facem plăți pentru școli și pentru spital luni”, a spus primarul Panțurescu.

”Un mod de lucru lipsit de transparență”!

Nemulțumirea exprimată de Mădălin Marinescu s-a referit la o un capitol al rectificării bugetare propuse a fi adoptată, mutarea unor bani pentru asfaltarea unor străzi. Este vorba de reducerea finanțării pentru un bloc de locuințe ANL, str .1 Decembrie 1918 (60.000 lei) și a unui bloc de locuințe ANL, str. Cuza Vodă (185.000 lei) și transferarea sumelor pentru reabilitarea străzilor Albești, Cuza Vodă și Râmnicu Vâlcea. Aceste trei străzi sunt deja prinse în Programul de finanțare Anghel Saligny (245.000 lei).

Pentru reabilitarea străzilor Eroilor, B-dul Basarabilor și Negru Vodă, s-a propus o majorare a creditelor de angajament cu 4.35 mil lei, de la 2.25 mil lei la 6.6 mil lei.

”Finanțarea acestor străzi este acoperită cu primele puncte de pe ordinea de zi. Echipa PNL a susținut mereu finanțarea spitalelor și a școlilor, dar nu acceptă să fie băgate pe sub masă puncte legate de alte proiecte (asfaltare străzi)”, au mai declarat liberalii.

Primarul Panțurescu l-a acuzat pe Mădălin Marinescu de faptul că i s-a spus ”de la partid” ce să facă, iar liberalul i-a spus că ”nu e corect un astfel de mod de lucru, lipsit de transparență”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email