Liberalii din Oraşul Regal cer public municipalităţii omagierea monarhilor României

PNL Curtea de Argeş solicită public colegilor din legislativ şi conducerii municipalităţii să se solidarizeze cu propunerea lor de omagiere concretă a foştilor suverani ai ţării. În aceste clipe triste în care poporul nostru deplânge trecerea la cele veşnice a ultimului monarh care a domnit în România, ar trebui să ne amintim cu toţii ce contribuţie istorică a avut dinastia celor patru regi care, între 1866 şi 1947 – în numai 81 ani – au adus ţara din lumea civilizată. A fost o epocă de împliniri ale ţelurilor istorice pentru care s-au jertfit generaţii după generaţii de înaintaşi: obţinerea independenţei faţă de Imperiul Otoman, Unirea cea Mare a tuturor românilor într-un stat suveran – în plan politic – şi o dezvoltare fără de precedent, în plan economic. Regele Mihai, care-şi va găsi veşnica odihnă în oraşul nostru, aşa cum a decis întemeietorul dinastiei, Carol I, a fost şi rămâne pentru noi un reper moral, chiar dacă a fost izgonit din ţara lui şi a fost silit să trăiască departe de poporul său cea mai mare parte a vieţii. Majestatea Sa ne-a salvat în 1944 de primejdia de a deveni republică sovietică, însă n-a putut face mai mult, în condiţiile în care aliaţii fireşti l-au trădat şi ne-au vândut lui Stalin. Casa Regală a României, sub conducerea sa, la solicitarea unui comitet de iniţiativă din care au făcut parte, Adrian Miuţescu, actual lider PNL Argeş, academicianul Gheorghe Păun şi subsemnatul, la vremea respectivă viceprimar, a emis diploma care certifică faptul că municipiul nostru este primul şi singurul Oraş Regal din România!

Drept urmare, considerăm că este de datoria noastră să fim alături de toţi cei care respectă valorile autentice ale acestui neam şi cerem public municipalităţii şi concitadinilor să sprijine propunerea noastră de omagiere a regretatului nostru suveran, Regele Mihai. În acest sens, pentru că fosta Cetate de Scaun a Basarabilor poartă cu cinste şi mândrie firească şi titlul onorant de Unic Oraş Regal din România, propunem ca unele parcuri şi pieţe să primească nume noi, prin care să ne omagiem monarhii care-şi dorm somnul de veci la noi, în acest ţinut binecuvântat de Dumnezeu. Astfel, propunem ca Parcul Fântâna lui Manole să poarte numele Regele Mihai, părculeţul din faţa Centrului de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” – Regina Maria, iar piaţa de la Sala Municipală de Sport, în care se organizează evenimente, „Regina Ana”. Suntem deschişi şi vom sprijini şi alte propuneri în acest sens, formulate de alte partide sau de conducerea administraţiei municipale, câtă vreme slujesc ideea de omagiere a regilor noştri, permiţându-ne tuturor să ne îndeplinim cu nobleţe datoria de a fi cetăţeni responsabili şi de a rămâne uniţi  în clipe grele, aşa cum ne-au dat strălucit exemplu înaintaşii conduşi de Ferdinand I şi Maria, la 1 Decembrie 1918.

Cu încrederea că acest demers va fi tratat cu seriozitatea cuvenită, fiind sprijinit atât de autorităţi cât şi de concitadini, precum şi cu respectul cuvenit,

Cristian Mitrofan, 

preşedinte al PNL Curtea de Argeş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email