Liberalii cer demisia directorului Şcolii „Mircea cel Bătrân”

Gheorghe Molea zice că nu şi-o dă

Un adevărat scandal a izbucnit săptămâna trecută la Şcoala „Mircea cel Bătrân”, după ce mai mulţi părinţi au fost rugaţi sau constrânşi de conducerea instituţiei de învăţământ să semneze pentru menţinerea sensului unic de pe strada Banu Mărăcine, cea care trece prin faţa şcolii. La conferinţa de presă a organizaţiei locale a PNL de vineri acesta a fost primul subiect, şi cel mai discutat, pentru că Mădălin Marinescu, consilier local liberal şi care are un fiu elev acolo, a fost cel care a propus de nenumărate ori ca sensul să se schimbe, adică să fie de la intrarea dinspre Bulevard spre şcoală, şi nu invers, cum e acum. Marinescu a adus la şedinţele de Consiliu anterioare liste cu semnăturile locuitorilor zonei, şi pe cele adunate de asociaţiile de proprietari din cartier prin care se solicita schimbarea sensului unic. Primarul nu l-a luat în seamă, iar circulaţia a rămas blocată dinspre Bulevard spre Spital. La ultima şedinţă de Consiliu Local, Marinescu a avut din nou o intervenţie pe această temă, cu acelaşi rezultat. Mai mult chiar, directorul Şcolii „Mircea cel Bătrân”, Gheorghe Molea, consilier local totodată, i-a spus că o să-i demonstreze că sensul unic aşa cum e acum e dorit de cetăţeni. Prin urmare, Molea a trecut la strângerea de semnături de la părinţi pentru asta.

Cine l-a pus pe director să strângă semnături

„Probabil că dl. primar l-a pus pe dl. Molea să strângă semnături pentru menţinerea actualului sens unic. Mi se pare monstruos să facă asta, iar directorul să facă politică în şcoli. S-au făcut presiuni asupra profesorilor şi asupra părinţilor ca să semneze pentru sensul unic aşa cum e acum, dar nu a putut să facă asta şi la clasa unde elev este fiul meu. Acea stradă (Banu Mărăcine – n.a.) nu este a Şcolii 4, ci a întregului oraş. Noi am avut dreptate cu acel sens unic”, a declarat Mădălin Marinescu la conferinţa de presă a PNL Curtea de Argeş. De asemenea, el spune că un coleg de partid care are un copil la Şcoala „Mircea cel Bătrân”, Dan Ilea, a  fost semnat în fals pe listele menţionate. „Cred că o reacţie de bun simţ a directorului şcolii ar fi să-şi depună demisia”, a precizat Mădălin Marinescu, membru şi în Consiliul de Administraţie al instituţiei şcolare. Profesorul liberal Marius  Moisescu, prezent la conferinţă, a plusat  şi a spus că va face plâgere penală pe numele celor care au semnat în fals acele liste.

Subiectul a fost atins şi de preşedintele organizaţiei municipale a liberalilor, Cristian Mitrofan, care a declarat – „Noi nu suntem de acord cu sensul unic aşa cum e acum, nu cu existenţa lui, pentru că apare un blocaj în trafic şi se ocoleşte foarte mult. Când Mădălin Marinescu a ridicat problema la ultima şedinţă de Consiliu Local nu a avut parte de un răspuns, ci de o ameninţare”.

Ce zice directorul şcolii

Gheorghe Molea, directorul Şcolii „Mircea cel Bătrân”, consilier local ALDE, spune că se simte atacat  degeaba. „Nu îmi dau demisia pentru că nu PNL face evaluarea directorilor, cum au făcut ei când au fost la conducere. Evaluarea se face de Minister conform metodologiei de organizare şi desfăşurare. Nu cum au făcut ei, ei i-au numit (pe directorii de şcoli – n.a.), nu au organizat concursuri. Nu m-a pus nimeni să strâng semnături, am vrut să fac un studiu de impact pentru că au fost tot felul de discuţii, ba să-l desfiinţeze, ba să vină din stânga în dreapta sau din dreapta în stânga. Am zis să-i consult şi pe părinţi, să vedem ei ce viziune au a acestei situaţii, pentru că pe ei nu i-a întrebat nimeni până acum. Nu a fost nimeni constrâns în vreun fel, iar evaluarea unui director nu se face din punctul ăsta de vedere. Nu a fost vorba despre politică, nu au fost însemnele vreunui partid pe liste, nu a amintit nimeni de vreun partid acolo. Sau şi-au pregătit omul pe care să-l pună? (la conducerea Şcolii „Mircea cel Bătrân” – n.a.)”, ne-a declarat Molea.

Primarul Constantin Panţurescu, despre care liberalii au spus că l-a pus pe Gheorghe Molea să adune semnăturile ne-a spus că „nu comentează astfel de aberaţii”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email