Legătura Râmnicu Vâlcea – Tigveni, realizată prin Planul Național de Relansare și Reziliență

Legătura Râmnicu Vâlcea – Tigveni, o şosea folosită scrâşnind din dinţi de şoferi, va fi realizată prin Planul Național de Relansare și Reziliență, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Tigveni – Curtea de Argeş este tronsolul 4 al autostrăzii Piteşti – Sibiu, astfel încât, după realizarea legăturii, de la Curtea de Argeş la Râmnicu Vâlcea se va putea circula în condiţii civilizate. Nu se ştie deocamdată o dată pentru începerea acestei legături, căci lucrurile sunt la stadiul de proiect.

Prin Planul Național de Relansare și Reziliență – PNRR vor fi finanțate investiții de 9,5 miliarde de euro pentru transportul rutier și pentru transportul feroviar.
Printre obiective se numără creșterea eficienței implementării investițiilor în infrastructura de transport, prin creșterea capacității administrative, a guvernanței corporative (CNIR si CNAIR), coroborat cu investiții în dezvoltarea infrastructurii rutiere majore (TEN-T) și a conexiunilor cu zone relevante din punct de vedere economic pe câteva tronsoane, printre care se numără şi legătura Râmnicu Vâlcea – Tigveni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email