Legal şi oficial se construieşte puţin la Curtea de Argeş

Dacă în urmă cu şapte ani la Curtea de Argeş Direcţia Arhitect Şef emitea aproape 400 de autorizaţii de construiré pe an, din 2019 încoace numărul a tot scăzut. Anul trecut, spre exemplu, au fost eliberate doar 183 de autorizaţii. Este posibil însă ca numărul construcţiilor începute să fie mai mare, dar cei care le edifică să nu aibă actele în ordine şi să construiască fără autorizaţii.

Potrivit raportului de activitate pe anul trecut, Direcţia Arhitect Şef din Primărie a emis, în afara celor 183 de autorizaţii de construiré, şi 279 certificate de urbanism. Pentru cei care nu au  construit legal sau au încălcat legile în domeniu altfel, aceeaşi Direcţie a făcut şase procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor precum şi nouă procese verbale de control. De asemenea, a trimis 265 de adrese de conformare şi a făcut 97 de procese verbale de recepţie.

Direcţia Arhitect şef a mai emis 25 de certificate de atestare a edificării construcţiilor, 40 de certificate nomenclator stradal, a realizat 110 schiţe şi masurători cadastrale, un releveu proprietate domeniu public şi un proces verbal de punere în posesie.

Dacă activitatea acestui important departament din Primărie a fost una intensă ori măcar suficientă, asta cetăţenii care au apelat la serviciile acestor specialişti ai instituţiei pot să spună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email