Lecţii de echilibristică pe trotuare


Trotuarele din municipiu au devenit adevărate patinoare pentru cei care s-au aventurat să iasă la o plimbare. Pentru că nu au fost curăţate la timp de zăpadă, trotuarele au devenit adevărate capcane pentru pietoni.  Conform legii, reprezentanţii firmelor cu vedere la stradă şi cei de la asociaţiile de locatari ar trebui să pună mâna pe lopeţi şi să cureţe, la timp, zăpada din faţa imobilelor. La fel şi proprietarii caselor. La Curtea de Argeş însă puţini au ţinut cont de acest aspect.
Cei care au avut de suferit din cauza trotuarelor care sunt ca sticla, sunt bătrânii şi copiii mici. „Cât de atent să fii, ca să nu cazi? În cel mai fericit caz te alegi cu o căzătură, însă de aici şi până la o fractură nu e decât un pas”, spunea ieri Filofteia, o femeie de 71 de ani din municipiu. Cu plasa în mână, bătrâna a plecat să facă piaţa. Merge încet, pentru că se teme că ar putea să cadă. „La vârsta mea, un picior rupt mi-ar mai trebui. Nici nu aş fi ieşit din casă, dacă nu trebuia să cumpărături”, mai spune femeia. Medicii de la Urgenţa Spitalului Municipal spun că într-adevăr, în fiecare zi, zeci de persoane au nevoie de îngrijiri medicale, după ce au căzut pe gheaţă.

„Dacă un pieton îţi alunecă sub maşină?”

Sunt şi zone unde şoferii aleg să îşi parcheze maşinile fix pe trotuar, obligînd astfel pietonii să meargă pe stradă. Nu se tem că ar putea fi amendaţi de poliţişti sau că vreun pieton, ar putea să alunece chiar în faţa unei maşini. „Şi dacă îl întrebi de ce a lăsat maşina aşa, îţi răspunde cu tupeu că nu e treaba ta. Mai mult, rişti să te ia la bătaie”, spune Ioana, o mămică din cartierul Banu Mărăcine. În mod special în zona clădirii de la Finanţe, maşinile ocupă întreg trotuarul. De câte ori trec pe aici, şoferii spun că se văd obligaţi să încetinească. „Mă tem că un copil ar putea să alunece direct sub maşină. Cum trotuarul este ocupat de autoturisme parcate, pietonii merg pe stradă. Ce faci dacă alunecă în faţa maşinii?”, se întrebau ieri şoferii care au trecut pe strada Nevers. Nimeni însă nu pare interesat să ia măsuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email