Lebede şi raţe sălbatice pe lacul de acumulare

 Mai multe lebede şi raţe sălbatice pot fi văzute în această perioadă pe râul Argeş, în zona lacului de acumulare al hidrocentralei Curtea de Argeş, dar şi ce al hidrocentralei Zigoneni. Localnicii sunt atraşi de spectacolul inedit oferite de aceste păsări şi vin în aceste locuri pentru a le filma sau fotografia.
Nu este primul an în care aceste păsări sălbatice pot fi văzute în municipiul Curtea de Argeş, în anotimpul rece. Din cauza climei blânde, neobişnuită pentru această perioadă, păsările au rămas aici şi s-au adaptat condiţiilor meteorologice.  „Lebedele au apărut în regiunea noastră de mai multă vreme, pentru că sunt modificări climatice. Mă refer aici, în primul rând, la regimul termic care s-a modificat, iar anul acesta nu am avut o iarnă aspră, care să facă păsările să plece înapoi. Spunea un pescar că pe lacul de la Zigoneni sunt foarte multe lebede, poate mai multe ca oricând”, ne-a declarat Nicolae Lazăr, profesor de geografie la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”.
Atât lebedele, cât şi raţele sălbatice au fost transformate în „mici vedete” de către argeşeni, care vin să le filmeze şi să le fotografieze ori de câte ori au ocazia. „Am auzit şi de la prieteni că pe lac sunt foarte multe lebede şi raţe sălbatice. Nu cred că este normal să fie aici în această perioadă. Probabil vremea mai caldă le-a făcut să rămână aici. Îmi plac foarte mult şi am venit să fac fotografii. Nu ştiu când voi mai avea o astfel de ocazie”, ne-a spus un tânăr din municipiu.  
(Foto Sorin Badea)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email