Le-au dăruit o tigaie şi apoi le-au furat toţi banii

Poliţiştii de la Curtea de Argeş desfăşoară în aceste zile mai multe activităţi de prevenire a faptelor antisociale. Ei merg la asociaţiile de locatari şi le explică argeşenilor ce trebuie să facă şi ce nu ca să nu fie înşelaţi de escrocii care s-au înmulţit în municipiu.

 Infractorii au născocit diverse modalităţi prin care să-i înşele pe cetăţeni. Astfel, diferite persoane, recomandându-se sub falsa calitate de avocat,  procuror, poliţist sau medic, solicită telefonic unor persoane sume mari de bani, atât în valută cât şi lei, sub pretextul că rude apropiate, întrucât au provocat accidente de circulaţie şi sunt reţinute de organele de poliţie, au nevoie de aceste sume, pentru acoperirea pagubelor produse cu ocazia accidentului de circulaţie sau pentru intervenţia medicală de urgenţă, la care urmează a fi supuse victimele pretinsului accident. „Deşi au fost foarte mediatizate cazurile acestea, oamenii încă mai sunt păcăliţi prin metoda accidentul. Noi mergem la asociaţiile de locatari şi le spunem să fie atenţi, dar tot mai apar astfel de cazuri”, ne-a spus comisarul şef Leonard Duţă, comandantul Poliţiei Curtea de Argeş.

 

O altă metodă folosită de escroci este furtul din casă cu proprietarul acolo. „Vin cu tot felul de promoţii iar cetăţenii îi lasă în casă. Oamenii se bucură că primesc gratis cine ştie ce tigaie sau alt lucru lipsit de valoare, iar când le pleacă „musafirii” constată că au luat şi ce aveau proprietarii mai de preţ din casă – bani, bijuterii, etc.”, ne-a mai spus şeful Poliţiei Curtea de Argeş. El a adăugat că „sub pretextul oferirii unor produse cosmetice infractorii intră în apartamente şi le golesc de bunurile de preţ chiar în prezenţa proprietarilor care descoperă târziu paguba”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email