„Postul de antrenor al lui Reghecampf nu este în pericol”, spunea preşedintele Gloriei, Jean Pădureanu, după meciul din etapa a treia, 2 – 4 cu Sportul Studenţesc. Pe foaia de arbitraj a meciului cu Pandurii Tg. Jiu, Laurenţiu Reghencamf a fost
trecut ca director tehnic, dar în realitate a condus, şi va conduce, echipa ca antrenor. Dar antrenorul Gloriei Bistriţa are o problemă: nu a terminat Liceul! În anul 1999, Reghencamf a fost elev la Liceul Agricol din Curtea de Argeş, la fără frecvenţă, dar nu l-a terminat!
Ana Maria Prodan, soţia lui Reghecampf: „Laurenţiu nu este antrenor”
„Laurenţiu nu este antrenor”, spunea Ana Maria Prodan, soţia lui Reghencamf, la sfârşitul campionatului trecut, atunci când Adrian Mititelu l-a luat la Universitatea Craiova pentru a salva echipa de la retrogradare. Pentru a pregăti o echipă de Liga I, antrenorul respectiv trebuie să aibă Licenţa Pro, iar Reghencamf nu o are. Pentru a te înscrie la aceste cursuri, prima condiţie este să fi terminat Liceul. Altfel nu te poţi înscrie pentru obţinerea Licenţei Pro.
„Elevul Reghe dintr-a XI-a” a fost înscris la Liceul Agricol din Curtea de Argeş, cursuri FF!!
Când juca la Steaua, la sfârşitul anilor 1990, mama lui Reghencamf l-a înscris pe Laurenţiu la Liceul Agricol din Curtea de Argeş în clasa a XI-a la „fără frecvenţă”. Când persa a aflat şi a scris despre „Elevul Reghe dintr-a XI-a”, mama fotbalistului a luat repede dosarul fiului ei, care nu se prezentase să dea vreun examen pentru a trece clasa… Directorul Liceului Agricol din Curtea de Argeş spunea la vremea respectivă: „Elevul nostru Laurenţiu Reghencamf nu s-a prezentat la examene, şi după câteva luni a venit mama lui şi a ridicat dosarul. Era elev în clasa a XI-a. Nu ştiu unde a fost înscris după aceea. Auzisem că la un Liceu din Reşiţa, tot la cursurile fără frecvenţă”. După ce a plecat de la Steaua, în Germania o fi terminat liceul în limba lui Goethe…
Ce colegi avea la Liceul Agricol din Curtea de Argeş
În perioada când era elev la Liceul Agricol din Curtea de Argeş, actualul antrenor al Gloriei Bistriţa, Laurenţiu Reghencamf, avea 19 colegi de clasă. Unul era poştaş într-o comună apropiată de Curtea de Argeş, o colegă era soţie de preot, un altul pădurar, trei lucrătoare în comerţ, un şofer, şi mai mulţi şomeri. Cu toţii erau mândrii că au coleg un fotbalist binecunoscut de la Steaua. „Abia aşteptăm să-l vedem când vine să dea examenele”, spuneau colegii lui din Curtea de Argeş.
Ne-a ameninţat că ne dă în judecată
Din păcate, colegii şi colegele lui n-au avut acel privilegiu. Reghe nu s-a prezentat la niciun examen, mai mult de ruşine că presa a aflat că nu avea nici liceul terminat, deşi împlinise 24 de ani. Când a fost contactat telefonic şi întrebat dacă este elev în clasa a XI-a la fără frecvenţă, Reghencamf a negat vehement şi ne-a ameninţat că ne dă în judecată dacă scriem ceva despre acest subiect. A venit nervos la redacţie însoţit de un avocat şi ne-a ameninţat iar că ne dă pe mâna justiţiei. Când i-am arătat dosarul fotografiat la secretariatul Liceului Agricol din Curtea de Argeş, a… pălit! Şi, bineînţeles, a lăsat-o mai moale… Pe un ton mieros a căutat să ne câştige bunăvoinţa şi înţelegerea pentru a nu dezvălui acest caz. Spunea ceva despre sute de dolari, dar, din păcate pentru el, atunci n-a fost nimic de vânzare, şi subiectul „Elevul Reghe dintr-a XI-a” a fost lansat.
N-a vrut să comenteze subiectul. Poate tot de ruşine…
Ce spune Reghe acum? „Am treburi mai importante acum, de exemplu, pregătirea meciului din etapa viitoare cu Rapid în Giuleşti, decât subiectul ăsta de scandal pe care-l faceţi voi, cei din presă”, ne-a spus telefonic antrenorul Gloriei Bistriţa, Laurenţiu Reghencamf. Este foarte posibil ca Reghe să fi terminat „în acte”, liceul. Fără să înveţe ceva, fără să dea examene, ci doar cu… dolari sau euro! Pentru că aceste practici s-au purtat, se poartă şi se vor purta mereu. Banul dictează. Şi în fotbal, şi la liceu, şi peste tot…