Lansări de carte la Clubul Iubitorilor de Cultură

La Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” din municipiul nostru s-a desfăşurat, zilele trecute, întâlnirea din această lună a Clubului Iubitorilor de Cultură. La eveniment au participat Marian Ghiţă, cel care coordonează reuniunea culturală, Ştefan Dumitrache, manager Muzeul Municipal, dar şi alţi iubitori de cultură din zona municipiului Curtea de Argeş. De această dată protagoniştii întâlnirii au fost autoarele Catrinel Popescu şi Liliana Rus din Piteşti, dar şi prof. univ. dr. Alexandru Popescu-Mihăieşti, din Râmnicu Vâlcea.
Prima parte a reuniunii culturale a fost dedicată celor două invitate de la Piteşti, care şi-au lansat şi în municipiul nostru cele mai recente cărţi. Astfel, Catrinel Popescu a venit în faţa argeşenilor cu volumul „Înfloresc tomniţele la Meri”, despre care a vorbit chiar fiica sa, cunoscuta scriitoare şi jurnalistă Denisa Popescu, membră a Uniunii Scriitorilor din România. „Este prima cartea a autoarei şi poate fi privită din trei perspective. Cartea este în primul rând un omagiu adus personajelor, care au existat şi au trăit printre noi, iar apoi poate fi considerată un document, care prezintă realităţi istorice ce vizează ultimii 60 – 70 de ani, respectiv o perioadă tulbure pentru ţara noastră. În cel de-al treilea rând cartea are un efect terapeutic, pentru că autoarea a eliberat anumite energii atunci când a scris aceste pagini”, a spus Denisa Popescu. După prezentarea succintă a volumului, autoarea a citit cele mai reprezentative fragmente din carte.
Întâlnirea a continuat apoi cu lansarea volumului de versuri „Pasărea în lesă” scris de Liliana Rus. „Este a treia carte a Lilianei, care a apărut în viaţa comunităţii literare din Piteşti ca o pasăre. Volumul cuprinde o poezie de atmosferă, o poezie a detaliului care impresionează. Fiecare vers este lucrat minuţios, lucru care este foarte apreciat. Le doresc ambelor doamne să nu să oprească aici şi să continue să scrie, pentru că mai au multe de spus”, a mai spus Denisa Popescu. La rândul său, Liliana Rus a mulţumit organizatorilor pentru invitaţie după care a citit mai multe poeme din volumul „Pasărea în lesă”.
Evenimentul s-a încheiat cu lansarea cărţii „Studii de psihologie şi parapsihologie” a autorului Alexandru Popescu-Mihăeşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email