Lansare de carte şi vernisaj la Muzeu

La Muzeul Municipal Curtea de Argeş au avut loc marţi două evenimente culturale dedicate unor momente de mare însemnătate istorică. Din seria acțiunilor dedicate Centenarului Marii Uniri face parte expoziția ”Prin Cenușa Imperiului”, iar lansarea cărții ”Documente de la Matei Basarab privitoare la Mănăstirea Argeșului (1632-1654)” este dedicată împlinirii a 500 ani de la sfințirea Catedralei de la Curtea de Argeș.
”Expoziția conține obiecte din perioada Primului Război Mondial, când trupele austro-ungare și iteliene s-au înfruntat sângeros. În cadrul acestor trupe au luptat și regimentele adelenești, din acest motiv a fost surprins și Iuliu Maniu la Viena, pentru că făcea parte din regimentele care trebuiau să lupte în acest front. Expoziția este adusă din Ungaria, apoi de la Muzeul Banatului a fost dusă la Muzeul din Zalău, de unde a venit la Curtea de Argeș. Aici este ultima prezență pe teritoriul României, pentru că în 12 noiembrie va fi predată Asociației de Reconstituire Istorică din Szeged, care, după ce o vor prezenta în Ungaria, o vor duce în Italia. Expoziția se încadrează în Centenarul Marii Uniri”, a spus Ștefan Dumitrache, managerului Muzeului. 
Cei care doresc să admire expoziția trebuie să știe că prezintă obiecte  personale ce reflectă viața soldatului și ofițerului de pe front. 
Pentru marcarea celor 500 ani de la sfințirea Catedralei de la Curtea de Argeș a fost lansată și cartea ”Documente de la Matei Basarab privitoare la Mănăstirea Argeșului (1362-1654)”, scrisă de dr. Laurențiu-Ștefan Szemkovics. După o scurtă prezentare, ÎPS Calinic a ținut să felicite în cuvântarea sa autorul pentru documentare  și a apreciat conținutul volumului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email