Lansare de carte la Muzeu – “Carol I al României. Un monarh devotat”

La Muzeul Municipal Curtea de Argeș a avut loc zilele trecute lansarea volumului “Carol I al României. Un monarh devotat”, autor fiind decanul Facultății de Științe Sociale din Craiova, Sorin Liviu Damean.

„Mă întreb, care ar fi fost configuraţia Europei, dacă eu n-aş fi venit în România? Această aserţiune sună ca o trufie (chiar e, n.n.), dar eu sunt convins că destinele popoarelor depind adesea doar de un singur om, care este, în acest caz, unealta lui Dumnezeu”. Sunt chiar cuvintele regelui Carol I al României, o personalitate marcantă a istoriei poporului nostru, asupra căreia, autorul, Sorin Liviu Damean s-a aplecat cu adânc respect, considerație și devotament în volumul: “Carol I al României. Un monarh devotat”, lansat la Muzeul Municipal din Curtea de Argeș.

Pe Sorin Liviu Damean, decanul Facultății de Științe Sociale din Craiova, doctor în istorie din anul 2000,  pasiunea pentru monarhia țării noastre l-a determinat să aleagă drept temă pentru teza de doctorat: „Monarhia constituţională din România. De la instituirea regimului la proclamarea Regatului (1866-1881)”.

Despre lucrarea sa, Sorin Liviu Damean afirmă că este un mai vechi proiect care „s-a născut mai greu”, dar care a apărut într-un moment oportun — la împlinirea a 150 de ani de la implicarea dinastiei Hohenzollern-Sigmaringen în destinul României. La evenimentul de la Muzeul Municipal a participat un numeros public, format dibn  iubitori de cultură, reprezentanţi ai administraţiei locale, elevi şi profesori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email