Lacul din parcul Fântâna lui Manole, plin de gunoaie

Parcul Fântâna lui Manole este cel mai mare din municipiul nostru şi se află chiar în apropierea Mănăstirii Curtea de Argeş, monument istoric care atrage anual sute de mii de turişti. Însă, din păcate, atât cei care vin din celelalte oraşe ale ţării, cât şi argeşenii, au parte de un peisaj dezolant. Lacul artificial din mijlocul parcului s-a transformat într-un adevărat focar de infecţie, cişmelele nu pot fi folosite, iar haitele de câini fără stăpân caută tot timpul resturi de mâncare.
Pet-uri şi ambalaje de carton, aruncate în apă
Ploile care au căzut în ultima vreme la Curtea de Argeş au umplut bazinul din mijlocul parcului Fântâna lui Manole, care se transformă pe zi ce trece într-un adevărat focar de infecţie. Cu anii în urmă priveliştea era una minunată, mai ales datorită nuferilor care acopereau luciul apei, dar acum lucrurile s-au schimbat, iar bazinul arată jalnic. Pe apă plutesc pet-uri, ambalaje, lemne sau chiar cauciucuri. Mai mult decât atât, vegetaţia a crescut, fără ca cineva să o îngrijească, oferind celor care vin în parc o imagine dezolantă. „Totul arată îngrozitor. Trec zilnic pe aici, pentru că locuiesc în apropiere şi nu îmi vine să cred cum a ajuns acest parc. Veneam de drag aici, dar acum mai bine mă lipsesc. Păcat, pentru că se putea face ceva frumos”, spune Mihaela R., o tânără din municipiu. Nici turiştii care vizitează obiectivele turistice din zonă nu sunt prea încântaţi de ceea ce văd. „Nu este prima dată când vin la Curtea de Argeş. Am mai fost şi cu ani în urmă, dar parcă parcul nu arăta aşa. Îmi amintesc cât de frumos era lacul acesta. Mulţi au fost impresionaţi de cum arată acest parc. Acum totul este neîngrijit”, spune Adriana Dumitru, o tânără din Capitală.
La cişmele nu curge apa
Deşi în parc există mai multe cişmele, de la niciuna nu se poate bea apă. Motivul? Unul foarte simplu. Apa nu curge. Totuşi, cei care vor să-şi stingă setea pot bea apă de la Fântâna lui Manole. „Singurul loc unde de unde se poate bea apă este Fântâna lui Manole. La cişmele nu curge apa. Nu ştiu de ce le-au mai pus aici. Ar fi bine să le demonteze, pentru că ar putea ajunge la fier vechi. Şi aşa au ruginit şi arată urât”, spune un bărbat care locuieşte în apropiere.
Maidanezii îi terorizează pe cetăţeni
Problemele nu se termină aici pentru cei care obişnuiesc să vină în parc. Mai mulţi maidanezi periculoşi se plimba printre bănci, iar oamenii spun că sunt speriaţi de agresivitatea animalelor şi îşi fac griji mai ales pentru cei mici şi pentru persoanele în vârstă. „Normal că îmi este frică de ei. Câţi nu au ajuns la spital după ce au fost muşcaţi? Sunt periculoşi pentru că umblă în grupuri. Am văzut că hingherii au ieşit din nou prin oraş. Sper să prindă toţi câinii de prin parc ca să nu mai fie probleme. Îmi era frică mai mult pentru copii, că s-au întâmplat atâtea nenorociri prin ţară”, spune o pensionară, în timp ce îşi supraveghea nepoţelul care se juca în parc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email