Lacul de pe strada Plopiş, un nou obiectiv turistic la Curtea de Argeş

Lacul de pe strada Plopiş e vechi, aproape să devină obiectiv turistic la Curtea de Argeş. Dacă nu ar fi mizeriile care plutesc la suprafaţa apei, bălăriile care îl înconjoară, şerpii care ajung vara aproape în casele oamenilor şi duhoarea insuportabilă din jurul lui, argeşenii şi turiştii ar putea veni să-l vizitaze şi să facă grătare lângă el, aşa e de vechi şi cunoscut.

Vecinii din cartier se luptă de peste zece ani cu această groapă de apă în care şi-au găsit sfârşitul animale diferite şi  şi-au făcut culcuş tot felul de dihănii de apă. Din cauza lui, două proprietăţi riscă să se prăbuşească, iar o alta a fost „fortificată” cu zid de susţinere ca să nu păţească la fel. În urmă cu vreo câţiva ani, o societate din municipiu a luat 30.000 de lei de la Primărie ca să pună nişte tuburi prin care apa să se scurgă, numai că acestea au fost montate prea sus, iar apa nu ajunge la ele şi se tot adună.

Anul trecut, reprezentanţii administraţiei locale au golit lacul cu ajutorul pompierilor, numai că apa s-a adunat la loc. În urma ploilor de săptămâna trecută nivelul a crescut, dar nu suficient încât să treacă de tuburile puse aiurea.

Argeşenii de pe strada Plopiş sunt disperaţi. Au făcut reclamaţii peste reclamaţii, au venit din Primărie tot felul de specialişti care au plecat cum au venit, iar ei au rămas cu mizerabilul lac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email