La Tigveni, se repară trotuarele construite în 1939

Comuna Tigveni este una dintre cele mai moderne din ţară, iar modernizarea ei a început în anii 1930,  când au fost construite trotuare şi a fost realizat iluminatul public, primele lucruri de acest gen dintr-o comună din sudul ţării. Acum, trotuarele construite în 1939 s-au deteriorat, iar administraţia locală le repară, păstrând stilul de acum peste 70 de ani.

În această perioadă în comuna Tigveni sunt mai multe lucrări în derulare. „Se lucrează la cele două sisteme de alimentare cu apă, iar în satul Tigveni lucrările se apropie de finalizare. Mai avem de finalizat refacerea trotuarelor. Ele au fost construite în 1939, dar au avut de suferit din cauza intervenţiilor făcute de-a lungul anilor. Oamenii aveau dificultăţi în deplasarea pe trotuare şi venim în sprijinul lor cu refacerea trotuarelor”, ne-a spus primarul comunei, Doru Slătineanu.

 

Comuna Tigveni a fost, secolul trecut, una dintre cele mai moderne localităţi rurale din ţară. Aici erau trotuare, iluminat public şi apă curentă. Toate s-au datorat generalului Gabriel Marinescu, figură marcantă a României în acea perioadă, cel după care a fost dat numele şcolii din centrul comunei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email