„La Tg. Jiu, rezultatul meciului a fost influenţat de greşelile de arbitraj”

Despre Cornel Sorescu se spune că a fost cel mai bun arbitru pe care judeţul Argeş l-a dat fotbalului românesc. A fost arbitru internaţional, a condus derbyurile Steaua – Dinamo, multe meciuri de mare miză, pe viaţă şi pe moarte, a fost bun prieten cu inegalabilul Nicolae Dobrin. Născut în anul 1951, 20 februarie, a jucat fotbal până la nivelul diviziei A, după care a fost arbitru până la 31 decembrie 1996. A rămas în fotbal ca observator federal şi ca preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Argeş, dar şi al Colegiului de Arbitrii Argeş. Este membru important al Comisiei Centrale de Arbitrii şi se ocupă cu delegările arbitrilor din Liga a II-a şi a III-a, însă are un cuvânt greu de spus şi la delegările din Liga I.

„Arbitrul asistent va suporta consecinţele şi va fi suspendat”

Cum apreciaţi că au fost arbitrajele din prima etapă ale Ligii I?
– Nu am văzut toate meciurile jucate vineri, sâmbătă şi duminică, aşa că nu pot spune cum au fost arbitrajele.
Aţi văzut meciul Pandurii Tg. Jiu – Unirea Urziceni?
– Da, l-am văzut, şi se poate spune că la acest meci, rezultatul a fost influenţat de greşeli mari de arbitraj.
Despre ce arbitrii este vorba?
– Partida de la Tg.Jiu a fost condusă la centru de Radu Petrescu şi ploieşteanul Eduard Crângaşu a fost unul din asistenţi. În prima repriză, Radu Petrescu putea să-l elimine pe Semedo care l-a atacat periculos, cu piciorul sus, pe portarul Marius Popa. I-a dat doar cartonaş galben, cu toate că atacul lui Semedo putea fi încadrat la atac dur.
Şi la faza din minutul 90+2, atunci când gazdele au înscris golul care le putea aduce victoria?
– Atunci asistentul Eduard Crângaşu a semnalizat un ofsaid care n-a fost, mingea venindu-i de la un adversar. Nu cred că arbitrul asistent a fost rău intenţionat, ci doar s-a păcălit! Oricum, pentru greşeala lui, foarte importantă în stabilirea scorului final, va suporta consecinţele şi va fi suspendat. 

„Colţescu a avut acoperire regulamentară luate la deciziile importante”

Meciul Universitatea Craiova – CFR Cluj l-aţi văzut?
– Nu, pentru că nu prind postul pe care a fost transmis acest meci.
Adrian Mititelu îl acuză pe arbitrul Alexandru Tudor că nu le-a dat două penaltyuri…
– Tot ce se poate, dar dacă eu n-am văzut meciul, nu mă pot pronunţa.
Dar la meciul F.C. Timişoara – Gloria Bistriţa, arbitrul Sebastian Colţescu a greşit atât de grav cum îl acuză patronul Marian Iancu?
– Nu vreau să-i iau apărarea nimănui, dar, din ce s-a văzut în emisiunile de sport în care fazele litigioase au fost repetate de mai multe ori, Colţescu a avut acoperire regulamentară, indiferent dacă unora le convine sau nu acest lucru.

L-a angajat pe Ilie Bărbulescu după ce F.C. Argeş l-a dat afară

Antrenorul Ilie Bărbulescu a fost dat afară de la F.C. Argeş, iar dumneavoastră l-aţi angajat imediat la AJF Argeş.
– Aşa este. Ilie Bărbulescu este un fost jucător de valoare al fotbalului nostru, pe care nu-l putem ignora. Este primul jucător român care a pus mâna pe Cupa Campionilor în anul 1986 când a câştigat cu Steaua preţiosul trofeu.
Ce va face Ilie Bărbulescu la AJF Argeş?
– Face parte din Comisia pentru Copii şi Juniori, şi alături de fostul fotbalist Marius Priseceanu vor selecţiona lotul judeţului Argeş Under 16. În aceste zile, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Argeş organizează  Memorialul „Nicolae Dobrin”, iar Ilie Bărbulescu se ocupă de bunul mers al competiţiei la care participă 20 de echipe. De la aceste echipe, Bărbulescu va face lotul Under 16 care ne va reprezenta în competiţiile oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email