La Terasa 1 Mai, Lapte, ouă şi brânză, vândute în cele mai mizerabile condiţii

Produse comercializate în condiţii mizere, fără acte de provenienţă şi testare a calităţii. Totul se întâmplă în zona Terasei 1 Mai, unde mai multe persoane îşi expun aproape zilnic marfa la marginea străzii, direct pe trotuar, deseori la picioarele trecătorilor şi ale câinilor fără stăpân.
„Cumpăr de la ei pentru că este mai ieftin”
Trotuarele din zona pieţei de la Terasa 1 Mai se transformă de nenumărate ori în adevărate tarabe pentru tot soiul de produse. Chiar dacă în cartier există o piaţă amenajată pentru comercializarea de produselor, trotuarele din apropiere sau măsuţele din locul de joacă sunt pline de mărfuri expuse chiar pe jos, încălcându-se orice reguli de igienă şi siguranţă alimentară. Aşa zişii comercianţi ambulanţi expun de la zarzavaturi şi flori până la produse lactate şi băuturi alcoolice, folosind în locul tarabelor bucăţi de carton sau hârtie. Cu toţii sunt foarte vigilenţi şi sunt aproape tot timpul cu ochii în patru, pentru a nu fi surprinşi de cei care fac controale pentru a stopa acest tip de comerţ. În ciuda faptului că produsele se vând în condiţii insalubre, de multe ori argeşenii preferă să cumpere de la aceştia lapte, ouă sau brânză. Mai mult decât atât, argeşenii riscă să se îmbolnăvească doar pentru că vor să cumpere mai ieftin, deşi medicii atrag atenţia că, lipsite de orice fel de protecţie, alimentele se pot altera şi cauza toxiinfecţii periculoase. „Recunosc că am mai cumpărat şi eu de la aceşti oameni. Locuiesc pe la case, pe aici prin apropiere şi pe unii îi mai cunosc. Ştiu că nu este normal să vândă marfa în aceste condiţii, dar eu nu am avut probleme până acum. Cumpăr de la ei că este mai ieftin decât la magazin”, spune Maria G., o femeie care locuieşte în apropiere.
Serviciul Pieţe nu are autoritate asupra comercianţilor de pe trotuar
Conducerea Serviciului Public Pieţe, Târguri şi Oboare (S.P.P.T.O.) spune că nu poate lua măsuri împotriva celor care vând produse lactate pe trotuar, pentru că ei se ocupă doar de administrarea pieţei. „Nu putem noi să le facem nimic. Noi ne ocupăm de administrarea pieţei, nu de zona de acolo. Am mai făcut controale cu cei de la poliţie pentru a împiedica acest tip de comerţ. Cei care doresc să vândă zarzavaturi sau legume pot închiria mese în piaţă pentru suma de 8 lei pe zi. Însă, în piaţa de la Terasa 1 Mai nu se pot vinde lactate sau brânzeturi pentru că piaţa nu este autorizată pentru acest lucru”, a declarat Marin Florea, directorul S.P.P.T.O..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email