La Şuici a fost inaugurat noul sistem de alimentare cu apă

Joi a fost inaugurat oficial noul sistem de alimentare cu apă din comuna Șuici, sat Valea Calului. 60 de gospodării din acest sat au acum apă potabilă la robinet, prin proiectul “Sistem centralizat de alimentare cu apă în satul Valea Calului din comuna Șuici”, finanțat prin PNDL II.   

Consiliul Județean Argeș a susținut realizarea proiectului alocând peste 504.000 lei (5 miliarde lei vechi) pentru cofinanțare, de la implementare până în prezent.   

Comuna Șuici are aproape 50 de kilometri de rețea de apă potabilă, la care sunt branșate peste 700 de gospodării.  

“Vreau să mulțumesc Bunului Dumnezeu că am putut să realizăm acest obiectiv, care era mai mult decât necesar. Mulțumesc pentru susținere și implicare Consiliului Județean Argeș, parlamentarilor argeșeni, dar mai ales cetățenilor comunei. Valoarea investiției este de 1.950.000  lei, fără TVA, (19,5 miliarde lei vechi). Avem un număr de 60 de gospodării branșate, iar bazinul are o capacitate de 100 mc. Îmi doresc ca pe viitor să mai avem și alte obiective pentru satul Valea Calului și pentru comuna noastră”, a spus  Constantin Iatagan, primarul comunei Șuici.  

Doar în acest an, Consiliul Județean Argeș a alocat pentru proiectele aflate în implementare în comuna Șuici peste 504.000 lei, pentru proiectul privind alimentarea cu apă în satul Valea Calului, pentru modernizare drumuri în satele Șuici și Rudeni, pentru grădinița cu program prelungit și After – School.   

De asemenea, alături de administrația locală și de comunitatea din Șuici au fost și parlamentarii de Argeș, Simona Bucura Oprescu, Cristina Stocheci, Aurel Bălășoiu, precum şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Adrian Bughiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email