La Spitalul Valea Iașului se schimbă instalația electrică. Aceasta este din 1949.

La Spitalul Valea Iașului s-a intrat în ultima etapă a proiectului finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare, în valoare de 9,8 milioane lei, din care 9,5 milioane lei fonduri nerambursabile, informează Biroul de presă al Consiliului Județean. Prin intermediul acestui proiect este realizată instalarea de sisteme de detectare, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen, precum și extindere infrastructurii electrice și de fluide medicale.

„Practic, acest ultim proiect pe fonduri europene semnat de către Spitalul de la Valea Iașului vizează înlocuirea instalației electrice care este din anul 1949, de când a fost construit spitalul. Prin aceste fonduri europene, întreaga instalație electrică a spitalului va fi schimbată și în felul acesta primim toate autorizațiile de funcționare la ISU”, a declarat Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș, prezent zilele trecute la unitatea sanitară.

Spitalul a beneficiat de numeroase investiții

„Avem în acest moment două surse de oxigen și suntem a patra instituție în țară care avem montat și dat în folosință un generator de producere oxigen. Deja noi, din decembrie 2019, înainte de Covid, am dat în folosință o stație de oxigen care este extinsă prin aceste pe fonduri europene până la 212 prize, câte una pentru fiecare pat în parte, cu toate sistemele de ultimă generație și cu senzor de măsurare a concentrației de oxigen în fiecare salon. Realizăm ceva care ne pune la adăpost de orice eveniment nedorit”, a spus Florentina Matei, manager Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf. Andrei” Valea Iașului.”

Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf. Andrei” de la Valea Iașului, care a fost în prima linie în lupta împotriva COVID, a beneficiat de numeroase investiții majore, atât prin fonduri europene, cât și de la Consiliul Județean Argeș, unitatea urmând să devină una din cele mai moderne din țară, susține CJ Argeș.

Spitalul de Pneumoftiziologie de la Valea Iaşului acordă servicii de spitalizare continuă, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi sau servicii paraclinice necesare pentru asigurarea de servicii medicale pentru îngrijirea bolnavilor cronic sau servicii medicale într-o singură specialitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email