La Spitalul Municipal anchetele se fac de două ori

Singura măsură definitivă luată după ce medicii de la Spitalul Curtea de Argeş l-au tratat pe Andrei Turcu de gastroenterocolită, deşi acesta suferea de afecţiuni la plămâni şi inimă, a fost o amendă. Astfel, Spitalul Municipal Curtea de Argeş a fost sancţionat cu 10.000 de lei pentru „management defectuos”, iar cei doi medici pediatri care au acordat asistenţă medicală şi au urmărit evoluţia pacientului au fost suspendaţi pe perioada cercetărilor. 

Director DSP Argeş – „Amenda este problema managerului şi a conducerii unităţii sanitare”

Însă, imediat au apărut mai multe voci care s-au declarat nemulţumite de faptul că amenda urmează să fie plătită din bani publici. La rândul său, Sorina Hontaru, director al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş (DSP), a ţinut să facă precizarea în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural Argeş că sancţiunea va fi plătită din banii proprii ai personalului, nu din bani publici. „Ancheta Direcţiei de Sănă­tate Publică este administrativă. S-au luat măsuri, s-a dat o amendă de 10.000 de lei. Aceasta nu se plăteşte din contractul cu CAS ori DSP, ci din salariul personalului de la nivelul spitalului din Curtea de Argeş. Este problema managerului şi a conducerii unităţii sanitare. Eu am dat amenda conform legii în vigoare, dânşii s-o plătească sau s-o conteste”, a precizat Sorina Honţaru.

Dr. Marian Hiru: „Nu se face chetă pentru plata amenzii”

Lucrurile nu s-au oprit aici şi imediat au apărut mai multe zvonuri potrivit cărora personalul Spitalului Municipal ar face chetă pentru a strânge suma necesară pentru plata amenzii. Dar, dr. Marian Hiru, noul director medical al Spitalului Municipal, a infirmat aceste zvonuri. „Nu se face nicio chetă pentru a strânge banii pentru amendă. Nu este nimic adevărat şi nici nu mi se pare normală o astfel de iniţiativă”, a declarat dr. Marian Hiru.

 

De asemenea, directorul medical instalat după iscarea scandalului a solicitat ca ancheta internă să fie reluată, pentru a stabili cine se face vinovat pentru tragedia în urmă căreia un copil de doar 8 ani a murit în spital. „Am cerut ca ancheta internă să fie refăcută, pentru a obţine concluzii clare. Trebuie studiat atent traseul copilului, de la internarea lui în spital şi până în momentul nefericit. Vom verifica şi condiţiile în care a fost ţinut copilul în salon. La finalul anchetei vă vom comunica rezultatele”, a declarat dr. Marian Hiru. În plus, pe lângă ancheta internă se află în derulare şi o anchetă la Colegiul Medicilor, dar şi un dosar de cercetare penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email