La Spital se lucrează cu echipamente din 1974

Ministerul Sănătăţii derulează un proiect în valoare de 8.362.807,21 lei  pe o perioadă de trei ani, prin care Spitalul din Curtea de Argeş va fi dotat la standarde europene. Managarul unităţii sanitare, dr. Ionela Dăneţ, a solicitat Consiliului Local aprobarea cofinanţării acestui proiect din bugetul local, cofinanţare în valoare de 10% din valoarea totală a proiectului. Autoritatea locală a aprobat cofinanţarea de 836.280,72 lei, iar aleşii au spus că, dacă proiectul va fi pus în practică, Spitalul Municipal va fi extrem de bine dotat. „S-a făcut şi policlinica, se dotează şi Spitalul, o să fie cel mai bun spital din judeţ. Cu medicii stăm mai prost…”, a comentat consilierul local Mădălin Marinescu la şedinţa de săptămâna trecută, când a fost aprobată cofinanţarea. Suma alocată din bugetul local se eşalonează pe trei ani, ca întreg proiectul, şi nu va reprezenta o problemă pentru finanţale municipiului, i-a asigurat pe consilieri primarul Constantin Panţurescu.

Aparatură mai veche decât clădirea

Spitalul din Curtea de Argeş funcţionează în locaţia actuală din 1984, pe o suprafaţă de 11000 metri pătraţi, iar unele dintre aparatele folosite sunt chiar mai vechi decât clădirea.  Astfel, în dotarea instituţiei sanitare se află un baziotrip din 1974, o trusă laringoscopică din acelaşi an, o lampă de ultraviolete şi altele asemenea echipamente, toate în vârstă de 43 de ani. Multe instrumente şi echipamente sunt din 1985, spre exemplu un  bisturiu electric, trusa de autopsie e din 1975, o mulţime de alte echipamente sunt din 1991,etc.

Aparatura cu vechime mai mare de opt ani este depunctată la contractarea serviciilor cu Casa de Asigurări de Sănătate, dar deşi sunt uzate moral şi fizic şi îndeplinesc normele de casare,  echipamentele şi ustensilele sunt folosite în activitatea curentă de diagnostic şi tratament, pentru că altele nu sunt.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email