La Spital se fac Pregătiri pentru Ebola

Ebola, boala care se răspândeşte cu viteză în lume, pune în mişcare şi sistemul nostru sanitar. Medicii şi asistentele de la mai multe spitale din ţară au primit echipamente de protecţie pe care trebuie să le poarte dacă îngrijesc pacienţii contaminaţi cu virusul mortal. Totodată, şi în judeţul Argeş s-au luat primele măsuri pentru prevenirea împotriva unei epidemii de acest fel. Astfel, la Spitalul Judeţean Argeş au fost aduse 50 de echipamente speciale de unică folosinţă, iar, în acelaşi timp, a fost amenajat un spaţiu de izolare. De asemenea, şi medicii de la Spitalul Municipal Curtea de Argeş au echipamente de unică folosinţă, menite să îi protejeze în eventualitatea intrării în contact cu persoane suspecte de Ebola. „La noi a fost un spaţiu special amenajat pentru că nu avem secţie de boli infecţioase aşa cum au cei de la Spitalul Judeţean. Însă, avem aici mai multe costume de protecţie, de unică folosinţă, pentru a ne proteja în cazul în care avem pacienţi infectaţi cu aceste virus. Problema este că simptomele unei infectări cu Ebola sunt asemănătoare cu cele ale unei gripe şi trebuie să fim cu toţii foarte atenţi. Cred că predispuşi acestui virus sunt cei care au călătorit în afara ţării, acolo unde au fost înregistrate cazuri de aceste fel”, a mai spus dr. Ionela Dăneţ.
Ebola este una dintre cele mai periculoase boli infecţioase. 9 din 10 oameni mor, odată ce au intrat în contact cu virusul.
Control de la Ministerul Sănătăţii
La Spitalul Municipal Curtea de Argeş s-a desfăşurat, zilele trecute, un amplu control, asta după ce mai mulţi pacienţi de la o unitate medicală din Capitală, dar şi de la alte spitale din Focşani şi Târgu Mureş, s-au contaminat de la dezinfectantul folosit de medici. Se pare că pacienţii s-au infectat cu o bacterie aflată în săpunul lichid din cabinetele medicilor şi chiar din sălile de operaţii. „S-a efectuat un control dispus de Ministerul Sănătăţii şi la Spitalul Municipal, ca urmare a problemelor cu care s-au confruntat pacienţii de la alte spitale din ţară, care se pare că s-ar fi infectat cu o bacterie aflată în săpunul lichid. La noi nu s-au găsit niciun fel de probleme. Nu avem în stoc respectivul săpun. Noi cumpărăm doar de la distribuitori autorizaţi, prin licitaţie. Singura recomandare pe care am primit-o de la comisia de control a fost acea de a avea o a doua sursă de apă. Însă, pentru a face acest lucru vom solicita sprijinul Consiliului Local, pentru că, din câte am înţeles, este o lucrare destul de complicată. Ştiu că doar un singur spital din ţară are o sursă de apă secundară la momentul actual. Dar noi oricum suntem pregătiţi şi avem în permanenţă resurse de apă în mai multe rezervoare pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă”, a declarat dr. Ionela Dăneţ, managerul Spitalului Municipal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email