La Societatea de Salubritate – Directorul Nastea a fost schimbat cu directorul Nastea

SC Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş (SPUCA) SRL are, de vineri, un nou director în persoana lui Cătălin Nastea, absolvent de facultate de management şi contabilitate şi fiu al fostului director, Gabriel Nastea. După cum aţi aflat din ziarul nostru, Nastea a fost declarat incompatibil de ANI, acesta a contestat decizia, dar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că decizia Agenţiei de Integritate este corectă.
Agenţia Naţională de Integritate constata, pe 19 aprilie 2011, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Gabriel Nastea, consilier local la Curtea de Argeş. Verificările în acest caz începuseră la sfârşitul anului 2010, în urma unei sesizări din oficiu. Potrivit reprezentanţilor ANI, Nastea s-a aflat în incompatibilitate deoarece a fost, pentru o perioadă de trei luni, din iunie 2008 până în septembrie 2008, atât consilier local, cât şi şef sector la  Serviciul Public de Gospodărie Comunală din Curtea de Argeş. Gabriel Nastea a atacat raportul de evaluare al ANI la Curtea de Apel Piteşti, iar pe 9 septembrie 2011 instanţa i-a dat câştig de cauză. Decizia de anulare a raportului de evaluare a fost atacată cu recurs de ANI la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar verdictul a fost schimbat. Conform legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani.
O şedinţă cu scandal şi plecări din sală. Constantin Stanca se voia director ?!
Joi după amiază a fost convocată Adunarea Generală a Acţionarilor SPUCA, AGA care este constituită din Consiliul Local, unic acţionar al societăţii. Pe ordinea de zi au figurat mai multe puncte, cum ar fi aprobarea bilanţului, a organigramei, etc., dar cel mai important dintre ele a fost cel referitor la „aducerea la cunoştinţa asociaţilor a adresei nr.5559/G/II/ 04.02.2013 a Agenţiei Naţionale de Integritate cu privire la situaţia lui Gabriel Nastea, administratorul societăţii Salubritate Publică Urbană S.R.L. şi luarea unei hotărâri în acest sens”.  Până să se discute despre adevărata problemă, cea a înlocuirii din funcţie a directorului Gabriel Nastea, aleşii s-au împotmolit în bilanţ, în buget şi în organigramă. Constantin Stanca a fost cel mai vocal dintre ei, el încercând să le demonstreze, fără succes, colegilor din Consiliu dar şi lui Nastea, că e un om de afaceri care ştie să citească nişte acte contabile şi că reuşeşte să găsească şi probleme în ele. Extrem de nervos şi mânat probabil în luptă de dorinţa de a ajunge director, dar negăsind sprijin la ceilelţi aleşi, Stanca a părăsit sala de şedinţă.
Un şef nou pentru curăţenia oraşului
După lungi şi inutile discuţii, şi după ce AGA a aprobat demiterea directorului Nastea, Constantin Panţurescu, vizibil nervos, l-a propus pe Cătălin Nastea pentru funcţia de director pentru următorii trei ani, porpunere care a fost adoptată în unanimitate de voturi. Cătălin Nastea este angajat al SPUCA şi este fiul lui Gabriel Nastea. El are în subordine 47 de angajaţi, cei mai mulţi măturători de stradă, şi a mulţumit consilierilor locali pentru încrederea pe care i-au acordat-o. Nimeni nu i-a ascultat mulţumirile, însă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email