La sfârşitul lunii mai încep lucrările la autostrada Piteşti – Curtea de Argeş

Lucrările pentru construirea lotului 5 al autostrăzii Pitelti – Sibiu, respectiv, Piteşti – Curtea de Argeş, încep la sfârşitul lunii mai, cel târziu la începutul lunii iunie, a anunţat Mariana Ioniţă, director general CNAIR, citat de economica.net.

Pe lotul 5 cu o lungime de 30 de kilometri între Piteşti şi Curtea de Argeş constructorul italian Astaldi a început deja organizarea de şantier şi lucările pregătitoare intrării în şantier.

„Pe lotul 5, aproape de Piteşti au început şi o serie de lucrări pregătitoare, organizarea de şantier, instalarea staţiilor de beton, de asfalt, se pare că la sfârşitul lunii mai, printr-o organizare bună şi punerea la punct a tuturor documentelor (n.r. Autorizaţie de Construire – AC şi Ordinul pentru Începerea Lucrărilor – OIL), cel târziu la începutul lunii iunie, şantierul va începe şi aici şi vom avea circa 47 de kilometri de autostradă în lucru între Sibiu şi Piteşti, alte trei sectoare fiind în procedură de achiziţie publică”, a anunţat, sâmbătă, Mariana Ioniţă, director general CNAIR.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 5 Piteşti- Curtea de Argeş a fost semnat în mai 2020 cu antreprenorul Astaldi pentru 1,7 miliarde lei, valoarea estimată în procedura de achiziţie fiind de 1,8 miliarde lei.

Termenul contractual de execuţie 4 ani, iar garanţia este de 10 ani. Pe traseu sunt prevăzute 12 poduri, 6 pasaje, un viaduct şi 3 noduri rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email