La sfârşitul acestui an Arhiepiscopia pierde parcarea de la Mănăstire

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a solicitat Consiliului Local Curtea de Argeş „trecerea în administrare a parcării din imediata vecinătate a Mănăstirii” în 2016, la a doua şedinţă de lucru a actualului Consiliu Local. Cererea Arhiepiscopiei a fost motivată prin aceea că are în desfăşurare proiectul „Restaurare, consolidare şi punere în valoare a Ansamblului Palatului Episcopal de la Curtea de Argeş, a clădirilor anexă, a bisericii din lemn „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”, a zidului de incintă, a reţelelor exterioare şi construire punct de informare”, proiect care a obţinut aviz favorabil de la Ministerul Culturii, cu condiţia reamenajării parcării.
„Creem un prejudiciu Consiliului local pe 21 de ani!”
La şedinţa ordinară din septembrie 2016 a Consiliului Local, solicitarea Arhiepiscopiei a stârnit discuţii aprinse. „Dacă le dăm parcarea pe 25 de ani creem Consiliului Local un prejudiciu pe 21 de ani”, a spus Ştefan Dumitrache. S-a mai discutat şi despre faptul că municipalitatea dă parcarea grstis, iar Arhiepiscopia va taxa maşinile care vor sta acolo.
La şedinţa aceea a participat şi avocatul Arhiepiscopiei, Liliana Arsene, care le-a explicat aleşilor locali faptul că „se face ceva pentru oraş”. „Acest proiect este pentru tot oraşul, şi am cerut parcarea pentru 25 de ani pentru că trebuie avute în vedere toate etapele de implementare a proiectului. Dacă credeţi că oraşul poate pierde un proiect în valoare de 10 milioane de euro…” Până la urmă proiectul a fost de cinci milioane de euro, iar Arhiepiscopia l-a obţinut iar acum se lucrează.
Deşi discuţiile s-au prelungit, ele s-au purtat pe acelaşi ton, dar la final s-a votat ca parcarea să treacă în administrarea Arhiepiscopiei „până la finalizarea perioadei de monitorizare a proiectului”.
În acste zile se lucrează intens la punerea în practică a proiectului care are termen de finalizare decembrie 2020. La finalul anului, parcarea de lângă Mănăstire va reveni Consiliului Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email