La ŞCOALA GIMNZIALĂ “MIRCEA CEL BĂTRÂN”, la matematică, elevii de valoare fac o pasiune din performanţă

Sâmbătă, 11 mai 2013, la Liceul Teoretic “Iulia Zamfirescu”, s-a desfăşurat cea de-a şasea ediţie a CONCURSULUI JUDEŢEAN DE MATEMATICĂ-INFORMATICĂ, In Memoriam “ION COJOCARU”, cu participarea record în acest an, a aproape 400 de elevi ai claselor II-VIII din şcoli gimnaziale şi primare ale judeţului. Competiţia, iniţiată de 6 ani în memoria regretatului profesorului Ion COJOCARU, este coordonată şi organizată de liceul gazdă, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, cu Primăria şi Consiliul Local Mioveni şi Consiliul Reprezentativ al Părinţilor. Subiecte bine elaborate, cu gradul de dificultate adecvat rangului şi nivelului unei competiţii de anvergură judeţeană, au pus la lucru, timp de două ore, foarte serios pe concurenţi, asistaţi de profesori, şi supervizaţi de d-l. Aurelian Costache, inspector de matematică la ISJ. Organizatorii au fost la inălţime, astfel că la orele 18,00 a avut loc si festivitatea de decernare a premiilor. Pe parcursul zilei, au fost depuse jerbe şi coroane de flori la mormântul profesorului comemorat. Premierea elevilor a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor “Dacia”, unde cei mai buni dintre participanţi au fost felicitaţi, aplaudaţi şi încurajaţi. Printre ei s-au aflat şi de această dată, 14 elevi de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ “MIRCEA CEL BĂTRÂN” – CURTEA DE ARGEŞ, care ne-au reprezentat bine, municipiul şi care aşa cum ne-au obişnuit să nu vină niciodată cu mâna goală de la astfel de  concursuri, opt dintre ei s-au intors cu premii şi menţiuni:  
– la clasa a V-a, Menţiuni, Olteanu N. Maria Raluca (90 p) şi Ilea D. Dorin (83 p), prof. Adriana Niţă.
– clasa a VI-a: Menţiune, Uţă I. Tiberiu Ştefan (70 p), prof. Adriana Niţă.
– clasa a VII-a: Menţiuni, Tudor V. Eduard (70 p), prof. Adriana Niţă şi Onea R. Roxana Diana (73 p), prof. Nicolae Niţă.
– clasa a VIII-a: – Premiul II, Mihăilă V. Silvana Denisa (82 p), prof. Nicolae Niţă,
– Premiul III, Tănase I. Elena Alexandra (77 p), prof. Nicolae Niţă,
– Menţiune, Popescu V. Mircea (69 p), prof. Adrian Gobej. 
Pentru elevii performeri, adevărate exemple pentru cei din şcoală sau din oraş, matematica nu este o materie banală pentru care trebuie să te pregătesti neapărat pentru a doua zi ci este o adevărată pasiune. Cum altfel să obţii asemenea rezultate frumoase? In spatele rezultatelor nu este numai pasiunea ci este multă muncă, foarte multă muncă, la clasă şi acasă. Şi astfel e firesc să apară si rezultatele care plasează şcoala în constelaţia şcolilor de succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email