La Primărie zac peste 6000 de cereri de retrocedare

La Primăria Curtea de Argeş sunt înregistrate peste 6000 de cereri de retrocedare a unor terenuri, iar municipalitatea nu mai are teren liber de multă vreme. „Sunt 17 hectare de teren care trebuie date pe sentinţe judecătoreşti”, a spus Gherghina Negrilescu, consilier în cadrul Compartimentului Agricol. Ea declară că „nu au fost identificate rezerve de teren pentru a fi în măsură să soluţionăm cererile de restituire a suprafeţelor neretrocedate”, şi că „sunt formulate cereri, susţinute de documente privind dreptul de proprietate, pentru o suprafaţă de 16,3536 hectare în amplasamentul actual ocupat de ferma didactică a Grupului Şcolar Agricol”. Per total, e nevoie de 17, 3529 hectare pentru a soluţiona cererile însoţite de hotărâri judecătoreşti.

Cel mai mare moşier a avut 45 de hectare

„Nu au fost mulţi moşieri la Curtea de Argeş. Cel mai mare, cu 45 de hectare, a fost Bandoc, apoi familia Bulacu”, a mai spus Gherghina Negrilescu. De asemenea, urmaşii şui Ştefănescu Goangă au cerut 3,84 de hectare de la ferma de la Noapteş a Agricolului, de la aceeaşi fermă şi de pe strada Luncilor, de la Rezervele statului urmaşii Filofteiei Rudeanu au cerut 2,8936 hectare, cei ai Anastasiei Dumitrescu au cerut 8,82 hectare din aceeaşi zonă, ca şi urmaşii lui Dumitru Badea. Toţi au hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile care le dau dreptul la suprafeţele cerute, numai că Primărie nu poate să le retrocedeze terenurile care le-au aparţinut.

 

Gherghina Negrilescu afirmă că numai pentru fostul CAP sunt cereri de retrocedare pentru 1200 de hectare de teren. „Oamenii cer ce au avut, numai că suprafeţele nu mai sunt aceleaşi. Au apărut canalul, blocuri, şcoli, nu mai e atât teren”, a afirmat consilierul de la Compartimentul Agricol. În vederea soluţionării măcar a unora dintre cereri, Compartimentul Agricol a cerut introducerea în domeniul privat al municipiului, din domeniul public, a terenului fermei de la Noapteş a Liceului Agricol, dar Consiliul Local a refuzat solicitarea. Totuşi, la o şedinţă viitoare solicitarea va fi refăcută, iar şansele ca ea să fie acceptată sunt foarte mari, având în vedere situaţia prezentată de consilierul Negrilescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email