La Primăria Curtea de Argeş totul costă scump

Primăria Curtea de Argeş pare să funcţioneze în alt oraş, poate Bucureşti sau poate o altă capitală europeană, altfel nu se explică de ce toate achiziţiile pe care le face autoritatea publică locală costă foarte scump.

În paginile ziarului nostru de azi aflaţi despre o astfel de investiţie, de aproape 300 de milioane care deja nu mai funcţionează. Sistemul de sonorizare montat anul trecut a supravieţuit câtorva şedinţe de Consiliu Local apoi a sucombat. Două, trei microfoane mai gâjâie pe le diverse întruniri, iar celelalte au cedat. La banii pe care municipalitatea i-a dat pe această instalaţie, microfoanele ar fi putut să fie prevăzute şi cu mini camere video. Dar şi cu camerele video de pe străzi par să fie probleme, şi acestea cumpărate la preţul celor superprofesionale.
Nu doar instalaţiile de sonorizare şi camerele de supraveghere costă mult la Curtea de Argeş. La o privire rapidă aruncată pe lista de investiţii se văd preţurile de achiziţii mult peste cele din piaţă, şi mă gândesc acum la cele cinci miliarde de lei vechi pe care autoritatea locală i-a cheltuit ca să modernizeze sala de şedinţe care găzduieşte şi infama instalaţie de sonorizare. Constructorii spun că se poate face ceva mai mult decât o sală în care a fost montat un parchet ieftin, au fost puse perdele din materiale kitsch şi evident ieftine, au fost montate câteva spoturi luminoase şi au mai fost puse câteva plăci de rigips, cu cinci miliarde de lei.

Aş putea să înşir aici mult mai multe cumpărături făcute de administraţia locală la suprapreţ, de actuala administraţie dar şi de precedenta, căci obiceiurile au trecut de la unii la alţii.

Bugetul Curţii de Argeş nu e deloc uriaş. Veniturile din impozitele pe salarii au scăzut, căci au dispărut salarii multe, cetăţenii abia îşi mai plătesc taxele şi impozitele, pentru că e din ce în ce mai greu, alţii şi-au luat lumea-n cap şi au uitat cu totul de „averea” lăsată acasă, o cutie de chibrituri poreclită apartament, dar pentru care trebuie să plătească impozite. Deci, banii sunt din ce în ce mai puţini în conturile Primăriei şi, în ciuda estimărilor optimiste ale specialiştilor din instituţie, cred că se va menţine trendul acesta pentru următorii câţiva, sperăm cât mai puţini, ani. În aceste condiţii nu poţi să nu te întrebi de ce se cheltuiesc banii atât de uşor, de ce edilii nu încearcă să facă economie măcar la o instalaţie de sonorizare care oricum nici nu ştiu dacă era absolut necesară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email