La Primăria Curtea de Argeş logica şi legile nu au căutare. S-a înfiinţat Serviciul de iluminat public, dar delegarea lui a fost făcută înainte.

La Curtea de Argeş va funcţiona un Serviciului de iluminat public, după ce Consiliul Local va adopta proiectul de hotărâre care a fost supus dezbaterii publice săptămâna trecută. În esenţă, dezbaterea publică a fost frecţie la un picior de lemn, pentru că specialiştii din Primărie au copiat prevederile legii care reglementează domeniul şi au făcut un Regulament de organizare funcţionare de 33 de pagini în care vorbesc despre lucruri care par acum film SF pentru Curtea de Argeş. La dezbatere au participat puţini oameni, cei mai mulţi consilieri locali, şi oricum se pare că toată lumea ştie pentru cine se pregăteşte în mare viteză acest Serviciu public care va deveni bănos. Banii îi vor lua cei care vor câştiga corect licitaţia pe care Primăria o va organiza, la un moment dat, după ce iluminatul public va fi modernizat, cu fonduri europene sau pe banii cetăţenilor, nu se ştie sigur deocamdată.

Dezbatere publică anunţată pe 29 decembrie

Proiectul de hotărâre menţionat a fost pus pe site-ul Primăriei la sfârşitul lunii decembrie, şi tot atunci, adică pe 29 decembrie, a fost anunţată dezbaterea publică pe acest subiect. Consilierii locali PNL, oamenii de afaceri Liviu Nicolae şi Adi Lazăr, vreo doi funcţionari din Primărie şi ziariştii au fost toţi cetăţenii prezenţi la dezbatere, în timp ce şeful s-a dovedit a fi jurista Zanina Jarioiu, mai tare ca viceprimarul Gabriel Jubleanu. Acesta din urmă se uita cam cu teamă la doamna de la Juridic, semn că ea ştia ce trebuia spus, el nu.

Ion Şerban a cerut ca parcul fotovoltaic să fie cumva integrat în Serviciul de iluminat public, Liviu Nicolae a vorbit despre faptul că societăţile şi serviciile publice subordonate Primăriei ar trebui să fie cele care se ocupă de tot ce mişcă prin oraş, inclusiv de iluminat, Mădălin Marinescu a punctat ce presupun înfiinţarea, cererea de finanţare, obţinerea fondurilor europene şi delegarea serviciului, iar Doru Georgescu a spus că dezbaterea este un semn de normalitate. Zanina Jarioiu a condus dezbaterea, adică pe cei câţiva bărbaţi prezenţi în sală, cu mână de fier, le-a atras atenţia să nu se abată de la „ordinea de zi”, care nu exista, şi i-a certat că nu se ridică în două picioare când vorbesc. Tot ea a mai spus că urgenţa cea mare este nu doar înfiinţarea Serviciului de iluminat public, impusă de altfel de lege, ci şi depunerea unei cereri de finanţare pentru un proiect pentru care se pot lua sume cuprinse între 100.000 şi 5.000.000 de euro.

Un fost subprefect şi afacerile sale

Adi Lazăr, cel care a rămas în memoria colectivă ca fiind subprefectul a cărui singură realizare a fost închirierea spaţiului său comercial ITM-ului, s-a răstit la jurista Primăriei, pe motiv că a anunţat dezbaterea publică pe 29 decembrie, că el nu a fost anunţat de ea în mod direct şi s-a lăudat că are singura firmă din oraş acreditată de ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei).

Interesant este faptul că la şedinţa ordinară a lunii decembrie a Consiliului Local a fost aprobată o hotărâre referitoare la  „modalitatea de gestiune a Serviciului de iluminat public din Municipiul Curtea de Argeş, gestiunea delegată”. Astfel, au decis consilierii înainte să aibă Serviciul, că „modalitatea de gestiune a Serviciului de iluminat public din Municipiul Curtea de Argeş se va face prin gestiune delegată – prin contract de concesiune de servicii încheiat în baza Legii nr. 100/2016 privind concesiunile de lucrări şi concesiunile de servicii”. La acea şedinţă a lipsit secretarul municipiului, Radu Chirca, şeful Compartimentului Juridic din Primărie, iar juristul prezent a fost, bineînţeles, Janina Zarioiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email