„La noi în spital, pacienţii sunt umiliţi”

Anul acesta, clădirea unde îşi desfăşoară activitatea spitalul municipal va fi modernizată, anunţă autorităţile locale. Pentru efectuarea lucrărilor au fost alocaţi 100.000 lei, bani care vor reuşi să schimbe înfăţişarea singurei unităţi spitaliceşti din zona noastră. De asemenea, pe lista investiţiilor ce vor fi făcute anul acesta la Spitalul Municipal Curtea de Argeş se numără şi un aspirator chirurgical în valoare de 8.400 lei, necesar pentru sala de operaţii, un lavoar apă sterilă de 16.100 lei pentru secţia de Chirurgie, un electrocauter (bisturiu electric) în valoare de 6.200 lei şi un pulsoximetru care costă 4.500 de lei. Toate aceste investiţii, au fosta probate de aleşii locali, la şedinţa de consiliu desfăşurată marţi, în sala mare a primăriei.
În momentul în care s-a discutat despre spitalul municipal, consilierul Ion Şerban le-e cerut colegilor de legislativ să caute soluţii pentru a îmbunătăţi situaţia în care se afla acum spitalul. „Pacienţii care vin la noi sunt umiliţi! Vin oamenii bătrâni, bolnavi şi în toiul nopţii sunt trimişi să şi cumpere seringi sau pastile! Nu se poate să tolerăm o astfel de situaţie, mai ales acum, de când am preluat managementul spitalului! Trebuie să găsim soluţii”, a spus consilierul. Viceprimarul Costinel Vasilescu i-a explicat însă că municipalitatea se poate implica în ceea ce înseamnă întreţinerea spitalului însă în niciun caz nu poate să plătească medicamentele. „De aceste aspecte se ocupă Casa de Asigurări de Sănătate, prin banii pe care noi îi plătim la contribuţiile pentru sănătate. Nu este problema Consiliului Local că nu există seringi sau medicamente în spital”, a explicat viceprimarul.

Farmacie non-stop la spital

Consilierul Iliana Parfene a propus inclusiv înfiinţarea unei farmacii non stop, care să funcţioneze în incinta spitalului. „De atâtea ori am întâlnit turişti sau oameni de la noi din oraş care m-au oprit pe stradă să mă întrebe unde există o farmacie non-stop în oraşul nostru. Cred că este mai mult decât o necesitate şi dacă am permite unui privat să deschidă o farmacie la spital, ar fi un lucru extraordinar”, a spus Iliana Parfene. Rămâne însă de văzut dacă această iniţiativă va fi pusă în practică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email