La Munchen se construieşte o biserică după modelul Bisericii Domneşti

Credincioşii ortodocşi români din oraşul München, Germania, şi împrejurimi, susţin cel mai amplu proiect de infrastructură al Mitropoliei Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, şi anume, lucrările de construire a Aşezământului bisericesc „Înălțarea Sfintei Cruci” din München-Aubing, potrivit site-ului crestinortodox.ro.. În cadrul acestui aşezământ vor fi săvârşite sfinte slujbe şi organizate activităţi duhovniceşti, sociale şi culturale.

Piatra de temelie a aşezământului de pe terenul din Aubing, cartier situat în partea de vest a orașului München, a fost aşezată în data de 11 septembrie 2011, de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, dar contractul de vânzare-cumpărare a terenului a fost semnat abia în anul 2013, din cauza insuficienţei banilor strânşi pentru construirea acestui aşezământ. Lucrările de execuţie au început din luna iunie a acestui an. În prezent se lucrează la excavarea terenului pentru realizarea fundaţiei clădirilor, urmând ca în perioada următoare să fie efectuate lucrările de sprijinire a malurilor de pământ pentru turnarea fundaţiilor şi a elementelor de beton ale subsolului, informează site-ul Mitropoliei, mitropolia-ro.de.

 

Aşezământul bisericesc „Înălțarea Sfintei Cruci” cuprinde biserica cu hramurile „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica”, punctul central al aşezământului. Echipa de arhitecţi, condusă de arh. Şerban Sturdza, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din Bucureşti, a proiectat biserica după modelul Bisericii „Sfântul Nicolae”-Domnesc din Curtea de Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email