La Mioveni se visează frumos! Dacia a urcat pe primul loc!

Derbyul judeţean a fost, ca şi în tur, un meci de mare luptă, fără menajamente, jucat cu ambiţie, pe viaţă şi pe moarte. Dacă în tur a câştigat F.C. Argeş cu 1 – 0 printr-un gol marcat în minutul 87 de juniorul Beurean, iar Ilie Baicu a ratat un penalty în minutul 90, acum s-a impus Dacia cu acelaşi scor, prin reuşita lui Dan Nistor în minutul 35. Şi acum, Dacia a ratat un penalty în minutul 9 prin Vladu.

Multe absenţe în cele două echipe

Un rezultat de egalitate nu avantaja niciuna din combatante, astfel că meciul a fost unul pe contre, de a fi sau a nu fi în lupta pentru promovare. Echipa lui Cristi Negru nu a putut trece peste cele cinci mari absenţe, Voiculeţ – suspendat, Tameş, M. Stan, Cazan şi Iordache – accidentaţi, şi eşecul le-a anulat orice şansă de revenire în prima Ligă. De partea cealaltă, Dacia, pregătită de Marian Pană, a jucat numai la victorie, cu toate că avea şi ea trei indisponibilităţi: Năuiu, B. Stoica şi Enache.

Al cincilea penalty apărat de Boşneag la „poarta lui Dobrin!”

În minutul 9, Dan Lăcustă îl faultează în careu pe Claudiu Ionescu, iar arbitrul Radu Petrescu acordă penalty pentru Dacia. Execută Iulian Vladu la poarta dinspre cimitirul unde se odihneşte marele „Prinţ” al fotbalului românesc, Nicolae Dobrin, acolo unde portarul Ionuţ Boşneag a apărat patru penaltyuri în campionatul trecut, când F.C. Argeş evolua în prima Ligă. Şi Boşneag a apărat al cincilea penalty la „poarta lui Dobrin!”

„Ţărănuşul de la Rucăr” aduce golul

Minutul 35 aduce singurul gol al meciului. Claudiu Ionescu îi pasează lui Nistor în mijlocul careului, iar „Ţărănuşul de la Rucăr” înscrie cu un şut violent de la 12 metri: 1 – 0 pentru Dacia! Până la finalul primei reprize, jucătorii lui Marian Pană ratează două mari ocazii prin Claudiu Ionescu, în minutul 38 şutul său lovind bara porţii lui Boşneag. Nici schimbările făcute repede de Cristi Negru în minutele 36 şi 39 n-au avut efectul scontat.

Radu Petrescu trebuia să mai dea un penalty Daciei

Arbitrul Radu Petrescu, care a condus în general bine, n-a dictat penalty pentru Dacia în minutul 56, când acelaşi Lăcustă l-a faultat ca şi în minutul 9, pe Claudiu Ionescu în careu! Mai mult, Petrescu  i-a arătat cartonaşul galben atacantului Daciei pentru simulare. Arbitrul din Bucureşti a arătat de opt ori cartonaşul galben, câte patru pentru fiecare din echipe.

Bara lui Boboacă din minutul 89 …

După minutul 60, Dacia se retrage pentru a menţine rezultatul acceptând deliberat dominarea Argeşului, ieşind în mai multe rânduri periculos pe contraatac prin brazilianul Ayza. În minutul 89, Boboacă putea aduce egalarea, dar şutul său violent expediat de la 15 metri a lovit bara lângă vinclu! Ultima ocazie a aparţinut Daciei în cel de-al doilea minut de prelungire, şutul juniorului Coşereanu trecând milimetric pe lângă poartă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email