La locurile de joacă, garduri rupte şi şobolani

Deşi în ultimii ani s-a investit destul de mult în amenajarea locurilor de joacă la Curtea de Argeş, mulţi bani venind din sponsorizări, părinţii sunt nemulţumiţi de halul în care se află multe dintre ele. La Confarg, o mămică a făcut câteva poze şi le-a postat pe facebook. „(Pozele sunt făcute) la locurile de joacă de lângă bloc….garduri făcute prost şi din materiale care nu se pretează locurilor de joacă, rupte şi ruginite, canalizări şi şobolani la 3 metri lângă…..fără comentarii…eu fac o sesizare şi sper să se rezolve cât mai repede”, scrie Ramona Slug pe  facebook.

Tobogan periculos

Anul trecut, o fetiţă a fost rănită la locul de joacă din cartierul Ivancea. Copila se juca la toboganul cel mare şi se pare că a căzut. Părinţii care erau în parc au sunat la 112 iar la faţa locului au sosit pompierii şi o ambulanţă SMURD. Fetiţa acuza dureri la coloană, spun martorii.Din fericire, la Spital medicii au constatat că fetiţa nu are nicio fractură dar au decis să o ţină peste noapte sub observaţie.

Nu este singurul accident care are loc la părculeţele copiilor. În urmă cu trei ani, o altă fetiţă s-a rănit la locul de joacă de la Terasa 1 Mai, cel mai mare şi cel mai periculos parc pentru copii din Curtea de Argeş. Şi atunci părinţii au chemat ambulanţa iar copilul a fost dus la Spital.

„Ne puneţi copiii în pericol!”

Mai mulţi părinţi, revoltaţi de halul în care arată locurile vechi de joacă şi de felul în care au fost amenajate unele dintre cele noi, au pus la cale o revoltă. „Ne-am gândit să mergem la Primărie cu o hârtie oficială, să cerem să nu mai fie beton lângă tobogane, leagănele să fie reparate sau date jos. O să scriem despre toate problemele pe care le avem când mergem cu copiii la locul în care ar trebui să se simtă bine, să fie în siguranţă, nu în pericol, aşa cum se întâmplă acum”, ne-a spus I. P., tatăl unui băieţel în vârstă de trei ani.

Municipalitatea a refăcut în ultimii doi ani şase locuri de joacă pentru copii în mai toate cartierele din Curtea de Argeş. Banii au venit din sponsorizări de la SC Steinel Electronic la Primărie, iar instituţia a ales firma care le-a făcut. Un astfel de loc de joacă a costat între 60.000 şi 70.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email