La intrarea în Biblioteca Municipală a crescut iarba

Clădirea care adăposteşte Biblioteca Municipală nu mai arată foarte bine, deşi este bine plasată, pe Bulevard. Se vede că au trecut mulţi ani de când a fost renovată. Cumva ciudat este că iarba a crescut pe aleea de la intrare, semn că prea multe lume nu trece pe acolo. De altfel, conform ultimelor date făcute publice de instituţie, la Curtea de Argeş nu se înghesuie mulţi la Bibliotecă.

Ultimul raport de activitate depus de managerul instituţiei, Marian Ghiţă, sau cel puţin ultimul făcut public, conform legii, arată că sunt puţini cei care mai merg la Bibliotecă.

În 2019 utilizatori activi au fost  3523, utilizatori noi  590,  vizite la bibliotecă 20340. Au fost  72530 documente împrumutate 72530 şi s-au înregistrat 1466 de sesiuni Internet în incinta bibliotecii. Numărul de vizitatori virtuali pe an a fost de 467.

Utilizatorul generic al serviciilor Bibliotecii Municipale Curtea de Argeş este o persoană de sex feminin(60%); cu vârsta cuprinsă între 14-40 ani (75%); cu preocupări intelectuale -elevi, studenţi, profesii intelectuale- (70%); de naţionalitate română (99).

„Biblioteca Municipală Curtea de Argeş este o bibliotecă de tip enciclopedic, ce face parte din sistemul naţional al bibliotecilor, a cărei misiune este oferirea accesului spre cunoaştere, informaţie sau opere ale creaţiei, prin intermediul unui şir de resurse şi servicii şi este în mod egal disponibilă tuturor membrilor comunităţii indiferent de naţionalitate, vârstă, sex, confesiune, condiţie fizică sau mintală, statut economic, loc de muncă şi nivel de studii”, potrivit managerului Marian Ghiţă, care mai spune în raportul său că „Biblioteca Municipala Curtea de Arges este una dintre cele mai importante biblioteci publice din judetul Argeş. Deţine în colecţia sa 69305 de documente/cărţi, periodice, documente audiovizuale, are 6734 de utilizatori înscrişi în perioada de raportare, înregistrează anual peste 20340 de vizite directe ale utilizatorilor”.

La Bibliotecă lucrează trei persoane, din care una cu funcţie de conducere, respectiv managerul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email